20 / 05 / 2024

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusunu Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Meclis'e turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesini taşıdı. Aygun, mağdurlar olduğuna dikkat çekerek yeni düzenleme yapılması gerektiğini söyledi. 

Özcan Aygun, söz konusu açıklamasına "Seçim bölgem Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi başta olmak üzere diğer ilçelerimizde ve tüm Türkiye genelinde günlük kira ruhsatıyla turizm faaliyeti yürüten çok sayıda işletmemiz mağdurdur" diyerek başladı. 

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, işletmelerin 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına Dair Kanun sonucunda kazandıkları haklarını kaybettiklerine dikkat çekti ve "Yeni yasayla bir mülkün kiracılarının turizm amaçlı kiralama faaliyette bulunması yasaklanmıştır" bilgilerini verdi. 

Ayrıca, bir binanın tamamına sahip bir malikin tüm daireleri turizme açmasının da engellendiğine dikkat çeken Aygun, "Dörtte 1'i kuralı konmuştur yani 4 daireye sahip bir malikin sadece 1 dairesini pansiyon olarak kullanması istenmektedir. Yalnızca 1 dairenin işletilmesi hâlinde turizm girişimcisinin kendi giderlerini karşılaması mümkün değildir" açıklamasında bulundu. 

Aygun, dar bütçeli ailelerin  bu pansiyonlarda konaklayarak tatillerini yapabildiklerinin altını çizdi ve "Bu konuda acilen düzenleme yapılmalı ve tüm ülkemizde ve seçim bölgem Tekirdağ'daki küçük pansiyondan kazanılmış hakları korunmalı, kimsenin ekmeğiyle oynanmamalı diyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis te!

Airbnb düzenlemesi şeklinde de gündeme gelen yönetmelik kapsamında, turizm amaçlı kiralama belgesi olmadan üçüncü kişilere konut kiralayanlar belirlendiğinde ceza veriliyor. Düzenleme çerçevesinde evlerin, yazlık şeklinde kiralanabilmesi için apartman veya site sakinlerinden onay alınması koşulu getirildi. Bu kapsamda 100 gün altında yapılan kiralamalar, turizm amaçlı kiralık olarak belirtiltiyor. 

Geçtiğimiz ay Edirne Saros Körfezi'nde yazlıklarını internet üzerinden 'turizm amaçlı kiralama izin belgesi' olmadan kiralayan 6 kişiye, 600 bin lira idari para cezası kesildiği açıklanmıştı. 

Ev sahipleri ve kiracıların en çok merak ettiği konu! 1 yıllık kiracı evden çıkarılır mı?

Yabancı yatırımcı konuttan uzaklaşıyor! Gayrimenkul satın almak finansal açıdan mantıklı değil! Acil çözüm gerekiyor

Yaşı 45-46 olanlar BES yaptırsın, maksimum fayda sağlarsınız!

Avukattan kira anlaşmazlıklarında ara buluculuk tepkisi: Hakkaniyetli yapılmayan kanun ara bozuyor!


Geri Dön