28 / 04 / 2024

Konut kredi faizlerinin düşmesi sektörü heyecanlandırdı!

Konut kredi faizlerinin düşmesi sektörü heyecanlandırdı!

Gayrimenkul sektörü bankaların konut kredi faizlerini indirmesini büyük bir heyecanla karşıladı. Bumerang Kartal Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, inşaat sektörün canlanmasının ekonomi için çok önemli olduğunu söyledi. 



Bankaların konut kredi faizlerini indirmesi gayrimenkul sektörünü heyecanlandırdı. İnşaat sektörün canlanmasının ekonomi için çok önemli olduğunu ifade eden Kartal’da yükselen Bumerang Kartal Satış ve Pazarlama Müdürü Nur Eğilmez, "Konut sektörünü canlandırmak adına yapılan gerek tapu harçlarındaki, gerek KDV oranındaki gerekse de banka faizlerindeki indirim konut piyasasında hareketlenme sağladı. Konutlarda yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi, kamu bankalarının konut kredi faizlerini yüzde 1 sınırının altına çekmesi ve son olarak da tapu masraflarının binde 3’e indirilmesi sektöre hareketlilik getirdi" şeklinde konuştu.

Eğilmez, peşin alımlarda geçerli olan yüzde 10 indirimin Mayıs ayı itibari ile kredi kullananlar için de geçerli olacağını söyledi. 

Bumerang Kartal projesi Kartal Metrosu'na 1 dakika yürüme mesafesinde yer alıyor. Proje şirket bünyesinde yüzde 40’u peşin, geri kalan yüzde 60’i proje bitiş tarihi olan, Aralık 2019'a kadar 0 komisyon ile de vadelendiriliyor.


Geri Dön