27 / 04 / 2024

Konut kredisi alabilmek için hangi belgeler gerekli?

Konut kredisi alabilmek için hangi belgeler gerekli?

Konut kredisi faizleri düşerken ev alacak vatandaşlar kredi çekebilmek için hangi belgelerin gerektiğini araştırıyor. Peki kredi alabilmek için hangi belgeler gerekiyor?




Konut kredisi faizleri düşmeye devam ederken ev alacak vatandaşlar kredi çekebilmek için hangi belgelerin gerektiğini araştırıyor. Peki kredi alabilmek için hangi belgeler gerekiyor? İşte konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler...

KREDİ ALABİLMEK İÇİN BELGELER NELERDİR?

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekli. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep ediliyor. Düzenli bir geliriniz olması durumunda başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksek. Daha önceki kredi borcu sebebiyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamaz. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için de kefil istenmez. Eğer başvuru yapan kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

HANGİ EVLER KREDİYE UYGUNDUR?

Konut kredisi alabilmek için satın almak istediğiniz konutun kat mülkiyet tapusu olması gerekli. İnşaat veya projeden satın alınan konutlar içinse kat irtifakı tapusu olması şartı aranır.

Konut kredisiyle aldığınız konutunuz, banka tarafından ipotekli olduğu için kredi ödemesi tamamlanmayan dairenizi ancak üzerindeki ipotekle satabilirsiniz.

Çoğu vergiden muaf olan mortgagei avantajlı bir kredi türü. Alacağınız krediyi kısa vadede ödemek sizin daha az faiz ödemenizi sağlar. Kredinin ödeme günlerini kendinize ve gelir durumunuza göre belirlemeniz gerekir, bu aynı zamanda vadeyi de belirlemiş olacak. Eğer başka bir konut için yine bir konut kredisi çekmek isterseniz mümkündür, ancak bu durum banka taktirine göre bazı değişiklikler gösterir.

.


Geri Dön