27 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler güncel faiz oranlarını araştırıyor. İşte Halk Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Akbank, İNG, TEB, Denizbank güncel konut kredi faiz oranı...



Konut kredisi çekerek ev almak isteyen vatandaşlar bankaların Nisan ayı ile birlikte duyurduğu kredi faiz oranlarını inceliyor. Takvim'de yer alan habere göre; Nisan ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde bankalar yeni kampanyalarını duyururken bazıları da faiz oranlarını da güncelledi. Bu noktada, ev almak isteyenler ve ilan sitelerinden ev bakanlar güncel konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu detaylı bir şekilde merak ediyor.

Ev almak isteyenler sık sık bankaların hesaplama araçları üzerinden konut kredisi faiz oranlarını hesaplıyor ve ona göre planlar yapıyor. Çoğu kişi de en uygun faizi veren bankaya başvuru yapıyor. İlan sitelerinde ev bakanlar özellikle yeni ayın gelmesiyle konut kredisindeki faiz oranlarını merakla araştırıyor. İşte Halk Bankası, Vakıfbank, Ziraat Bankası, Akbank, İNG, TEB, Denizbank güncel konut kredi faiz oranı...

 Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

 Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

 Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Konut kredisi başvurusu ilgibi bankaların şubeleri tarafından yapılıyor. Ayrıca çağrı merkezi aracılığı ile konut kredisi başvuruları alıyor.

Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

KONUT KREDİSİ NASIL HESAPLANIR?

Kimi zaman satın almak istenen yeni bir araç, kimi zaman yeni bir ev, kimi zamansa beklenmedik bir ihtiyaç, vatandaşları kredi kullanmaya itebiliyor. İlgili bankaların her türlü talebiniz için farklı koşullarda çeşitli kredi seçenekleri sağlanıyor. Seçtiğiniz kredi türü, geri ödeme süresi ve kullanmayı planladığınız kredi miktarına bakılarak, bankamızın sunduğu güncel faiz oranları üzerinden kredi hesaplama işlemleri yapılır ve örnek plan tablo şeklinde görüntüleniryor.

Kredi faiz tutarı hesaplama: Hesaplamanızı yaptıktan sonra göreceğiniz toplam geri ödeme tutarından; kullanmak istediğiniz kredi ve vergi tutarlarını çıkarttığınızda ödeyeceğiniz yaklaşık faiz miktarını hesaplayabilirsiniz. Aylık olarak ne kadar faiz alınacağını ise ödeme planından öğrenebilirsiniz.

Konut kredisi faizlerinde bahar fırsatı!

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kullanmak istiyenlerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu dolduruluyor. Daha sonra kimlik numarası bilgisi ile kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendiriliyor. Yeterli bulunması halinde banka konut kredisi ekspertiz ücreti talep eder ve bu ücreti ödemeniz durumunda konut kredisi eksper raporu çıkartılıp konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanılabiliyor. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişirken, konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabiliyor.

Daha sonra banka satış sürecini başlatıyor ve tapu dairesinden randevu alap bankanın avukatıyla birlikte konut kredisi çekmek isteyen kişi ile satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilip satış gerçekleşiyor. Banka avukatı bu sırada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koyduruyoe ve konut kredisi borcu silinene kadar tapuya ipotek şerhi uyguluyor.

Ev hayali kuranlar dikkat! Elinizi çabuk tutun!

Konut alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!


Geri Dön