14 / 05 / 2024

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Konut kredisi ile alınan eve ortak tapu yapılabilir mi? Ev Tapusu iki eşin üzerine yapılır mı?

Tapu konusuna dair pek çok kişinin kafasında birtakım sorular olabilir. Özellikle eşler, ortak tapuya dair sorular sormaktadır. İşte bu konuya dair sorulan o sorular!



KONUT KREDİSİ İLE ALINAN EVE ORTAK TAPU YAPILABİLİR Mİ?

Ortak tapu, Konut kredisi ile alınan evlerde yaptırılabilir. Bu durumda her kişi için kredi açılabilir. Ancak taşınmazın tamamına ipotek konulur. Bundan dolayı ortak tapudaki ortaklardan birisi kredi borcunu ödemezse, diğerlerinin de bu borçtan, kaynaklanan sorumluluklar meydana gelir.

EV TAPUSU İKİ EŞİN ÜZERİNE YAPILIR MI?

Tapunun iki kişinin üzerine olması için akrabalık koşulu bulunmaz. Akraba olmayan kişilerde ortak tapu alabilir. Tapunun iki kişi üzerinde olması halinde ortak tapu kredisi de kullanılabilir. Tapunun iki kişi üzerine olması hali hisseli tapu olarak da adlandırılır.

KİMLER TAPUYA ŞERH KOYABİLİR?

Tapunun sahibi, alacaklı olan kişi, kişiler ya da davalı başta olmak üzere hukuksal açıdan hak talep etme yetkisi bulunan her birey tapuya şerh koyma işlemi için başvuruda bulunma hakkına sahiptir. Ancak genel olarak tapuda şerh işlemi, alacaklı olan kişi ile borçlu kişi arasındaki anlaşmazlıklar dolayısıyla yapılmaktadır. Bu işlem için gerekli evrakları hazırlayarak yasal mercilere başvuruda bulunulmalı ve daha sonrasında ilgili işlemler için gereken ücret ödemelerinin yapılması gerekir.

MİRASÇILARDAN BİRİ İMZA VERMEZSE SATIŞ YAPILIR MI?

Mirasçılardan biri imza vermezse satış gerçekleşebilir mi? Mirasın mirasçılara intikalinden sonra mirasçıların tamamı imza atarak miras kalan malları satılabilirler. Ama mirasçılardan intikal olan miras malı üzerinde imza vermez ise de satış gerçekleşmez.

Ev almak isteyenler için bulunmaz fırsat! Avantajlı kredi fırsatı için tarih verildi!

Yatırımcılar teyakkuzda! Selçuk Geçer şubat ayını işaret etti! Seçim öncesi ortalığı kasıp kavuracak!

Geri Dön