02 / 05 / 2024

Konut kredisinde flaş gelişme! Bankalar en düşük oranları belirledi

Konut kredisinde flaş gelişme! Bankalar en düşük oranları belirledi

Hayalindeki evi almak için konut kredisine başvuracak vatandaşları yakından ilgilendiren Ekim ayına ait konut kredisi faizleri duyuruldu. Peki, en düşük konut kredisi faizi hangi bankada olacak? İşte ayrıntılar...



EV FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ

Gazete Vatan'dan Alican Yıldırım'ın haberine göre; İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Ev fiyatları ile ilgili genel bir değerleme yaparsak, son önemlerde özellikle geçtiğimiz bir yılda fiyatların oldukça yükseldiğini bazı bölgelerde bu artışların yüzde 200'lere çıktığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.Ev fiyatlarının artmasındaki nedenleri sıralayan Aşa, "Bu artışlar sağlıksız bir şekilde gerçekleşti. 2020 yılında uygulanan kampanyalardaki faiz düşüşünün yanında, fırsatçı yaklaşımlar, pandemi, enflasyon, dövizdeki artışlar, inşaat maliyetlerinin aşırı zamlanması gibi sebeplerden fiyatlar bu seviyelere geldi." şeklinde konuştu.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİYLE İLGİLİ ADIM ATILMALI

Konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğinin altını çizen Aşa, "Kredi faizleri yönünden tabii uygun faizler olmalı. Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık % 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı gibi. Ancak bizde faizler düşünce ev fiyatları aşırı yükseliyor. Bu fırsatçılığın önüne geçilmek suretiyle mortgage sisteminin acil hayata geçirilip sistemin tüm dinamikleriyle uygulanması gerekir." şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön