14 / 05 / 2024

Konut kredisini devretmek mümkün müdür?

Konut kredisini devretmek mümkün müdür?

Kredi kullanılarak satın alınan mesken farklı nedenlerden dolayı henüz borcu bitmeden satılmak istenebiliyor. Peki, henüz borcu kapatılmayan kredili ev nasıl devredilir? Konut kredisini devretmek mümkün müdür?



Konut kredisini devretmek mümkün müdür?

Taşınmaz ipotekli bir kredi türü olan konut kredisi, kullanıcısına uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olma fırsatını sunuyor. Ancak, konut kredisi kullanacak olan kimsenin aylık bütçesine uygun krediyi seçmesi gerekiyor.


Kredi kullanılarak satın alınan meskenin, henüz borcu bitmeden farklı nedenlerden dolayı satılmak istenebiliyor.


Kredili evin bir başkasına devri söz konusu olabiliyor. Peki, henüz borcu kapatılmayan kredili ev nasıl devredilir? Konut kredisi devredilebilir mi?


Konut kredi borçlusu, taşınmazı ipotekli olarak 3. kişiye sattığı takdirde, her halukarda kredinin geri ödenmesinde şahsen sorumlu oluyor. Peki, konut kredisini devretmek mümkün müdür?


Konut kredilerinde tahsil edilen ücret, bir ipotek karşılığında verilmektedir. Bu nedenle konut kredilerinde kredi devri mümkün olabiliyor. 


Konut kredisi devir koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle, kredi kullanılan bankayla kredi devir işlemi için görüşülmesi gerekiyor.


İsteyenler kredili evin satılması halinde konutun bir önceki kredisi kapatıp, yeni malik için yeni kredi açabiliyor. Konut kredisi devri süreci ve işlemlerde gerekli olan belgeler için de kredi kullanılan banka ile iletişime geçilmesi gerekiyor.




Konut kredisinde kefil istemeyen bankalar!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön