27 / 04 / 2024

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve konut krizi giderek büyürken benzer bir durum uluslararası kamuoyunda gündem oldu.



Emlak sektörünün ulaşılamaz seviyelere geldiği Kanada’nın en büyük kenti Toronto’da yayınlanan bir kiralık ilanı resmen “Bu kadarına da pes dedirtti.

Sosyal medyada paylaşılan söz konusu ilanda, “rahat ve uyumlu bir kadın oda arkadaşı arandığı” ifade ediliyor. Ayda 900 Kanada doları (yaklaşık 19 bin TL) taleo edilen ilanda ise bu paranın karşılığında 1.5 kişilik bir yatağın oda arkadaşıyla paylaşılması isteniyor.

900 Kanada dolarının yanında 1900 dolar kapora ve anahtar için de 100 dolar talep ediliyor. Sosyal medya platformu TikTok üzerinde hızla yayılan ve büyük tepki çeken ilanda, göl manzarası olduğu da aktarılıyor.

 Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

“EMLAK PİYASASI DAHA KÖTÜYE GİDEMEZ DİYE DÜŞÜNÜRKEN…”

Emlakçı Anya Ettinger, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu durum çok kötü. İnsanlar bu kentte ikamet etmek için bu tür yerlerde yaşamak zorunda kalıyor. Kiralık konut sektörü daha da kötüye gidemez diye düşünürken karşıma bu çıktı” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı, 1.5 kişilik yatakta birbirini tanımayan 2 kişinin yatmasının çok rahatsız edici olduğu değerlendirirken, “Kentte yaşam maliyetleri çok fazla. İnsanların gelirinin büyük bölümü kiraya gidiyor” yorumları yapıldı.

 Konut krizi büyüyor! Sosyal medyada paylaşılan ilan büyük tepki çekti!

YABANCILARA EN ÇOK KONUT SATILAN 10 İL BELLİ OLDU

Öte yandan, TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre yabancılara yapılan konut satışları Ekim 2023’te bir önceki senenin aynı ayına kıyasla yüzde 52,9 oranında azalarak 2 bin 535 olarak kayıtlara geçti.

Ekim 2023’te toplam konut satışları içerisinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,7 olarak gerçekleşti.

İlgili rakamlara göre yabancılara yapılan konut satışları ocak-ekim ayları arasında da bir önceki senenin aynı dönemine nazaran yüzde 44,4 oranında azalarak 30 bin 599 oldu.

Yine paylaşılan resmi rakamlara göre ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı. Buna göre, ekim ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'den toplam 713 adet konut satın aldı.

Malatya ve Adıyaman'daki depremlerin ardından uzmanlardan korkutan açıklama: ‘Artçılar 2-3 yıl sürecek’

Bakan Özhaseki’den o ile 40 bin konut müjdesi!

Binlerce öğretmen kira nedeniyle İstanbul’dan küçük şehirlere gidiyor!

Geri Dön