22 / 11 / 2024
fuzul

Konut piyasası canlanıyor! Krediler açıldı, faizlerin düşmesi bekleniyor!

Konut piyasası canlanıyor! Krediler açıldı, faizlerin düşmesi bekleniyor!

Demir sektörü temsilcilerinden Muzaffer Küçükdoğan, konut kredilerin açıldığını ve faizlerin düşmesini beklediklerini söyledi.




Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra  yaşanan ekonomik çalkantılar ile birlikte inşaat sektörü de olumsuz etkilendi. Kout kredi faizleri artarken, konut fiyatları fahiş rakamlara ulaştı. Konut piyasasındaki son dakika gelişmeler yakında takip edilirken, demir sektörü temsilcilerinden Muzaffer Küçükdoğan, kredilerin açıldığını ve faizlerin düşmesini beklediklerini açıkladı. 

Konut piyasası canlanıyor! Krediler açıldı, faizlerin düşmesi bekleniyor!

KONUT FİYATLARI GERİLEYECEK!

Yeniasır Gazetesi'nde yer alan habere göre; Küçükdoğan, konut sektörünün canlanmaya başladığını belirterek, kredilerin açıldığını ve faizlerin düşmesini beklediklerini söyledi.
Küçükdoğan, "Faizler düşecek ve evlerin de fiyatları buna bağlı olarak düşüş yaşayacak.'' diyerek güzel haberi açıkladı.

İNŞAATA YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI

Küçükdoğan ''Bu sürecin inşaatta yatırım yapmak için tam zamanı olduğunu düşünüyorum. İnşaat sektörü ile birlikte yüzden fazla kalem iş sektörü de otomatik olarak hareket geçecek.'' diyerek konut sektörünü iyi günler beklediğine vurgu yaptı. 

Konut piyasası canlanıyor! Krediler açıldı, faizlerin düşmesi bekleniyor!

İNŞAAT SEKTÖRÜ CANLANIYOR

Yeni inşaatların gerçek fiyatları bulacağı için sektörün canlanacağını belirten Küçükdoğan '' Üretmek ve çalışmak lazım. Yerli ve milli yatırımlar devam etmeli, bunun yanı sıra ekonomimizin ana temel unsanlarından ve yüze yakın iş koluna destek olan inşaat sektöründe yatırım yapma zamanı" dedi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜNDEKİ ZORLUKLAR

İnşaat maliyetkerindeki artışlar inşaat sektörünü zor duruma getirmişti. Artan amliyetler kontu fiyatlarına yansırken hem vatandaşi hem de mütehhit bu durumdan mutsuz.  Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektöründeki zorlukları şu kelimelerle ifade etti: ''Devletin tedbir alırken yaptığı araştırmaları ehil olmayan, işinde tecrübesi bulunmayan sektör temsilcilerine dayandırması ve sahadan bihaber bürokratların elinden çıkan kararlarla çalışılması en temel problemlerimizdir.

İkamet kısıtlaması bunun en basit örneğidir diyebiliriz. Ülkemizde yatırım yapıp ekonomiye, çarşıdaki esnafa, üretime, istihdama katkısı bulunan yabancı konut yatırımcısıyla, mültecileri ayrıştırmayan bir ikamet kısıtlaması, sektörü çok zor duruma düşürdü.'' dedi.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Geri Dön