27 / 04 / 2024

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Konut satışlar üç itici gücün etkisiyle anlandı. Devlet teşviki ile kredi oranını yüzde 0.69’a kadar düşüren Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne soluk olurken, döviz yatırımından kazananlar da karını yönlendirecek uygun limanlar aramaya başladı. 



Devletin sektörü canlandırmak için başlatmış olduğu Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne de soluk oldu. Piyasada kredi oranlarının daha da artarak konut almanın zorlaşacağı beklentisi canlılığını hala korurken, söz konusu kampanya kapsamında yüzde 0.69 ve 0.79 düşük oranların uygulandığı konutlara talep yüksek. Bir daha böyle uygun kredi oranları bulunamayacağını görenlerin konut arayışını hızlandırdığını dile getiren Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, söz konusu bu dönemde konut satışlarının üç güçlü etkinin altında olduğunu dile getirdi.

Konut satışları 3 itici gücün etkisiyle canlandı!

Emrullah Yedikardeş yaptığı açıklamada  son dönemlerde ciddi prim yapan döviz tasarrufundan kazananların da uygun yatırım limanı aradığını, bir taraftan da artacak olan asgari ücret zammı ve enflasyon sebebiyle önce maliyetlerin ardından konut fiyatlarının artacağı beklentisinin tasarrufları sektöre çekmeye başladığını belirtti.


Geri Dön