28 / 04 / 2024

Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı!

Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı!

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken sektör uzmanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konuttan takas siteminde arza sunuyor.




Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı. Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konutları takasdepo.com portalımızda arza sunuyor. Karşılığında ise inşaat malzemesi, araç, arsa ve tüketim malzemesi gibi farklı ürünleri talep edebiliyor. 

Bu şekilde işlem gören halihazırda 3 bine yakın daire. 15 konut projesi ve 500 inşaat firması var. Nakite sakışan fimıalar takasla alışverişi tercih ediyor. 

Takas borsasına isteyen konut isteyen de mal ve hizmet sunarak anında takas edebiliyor" diye konuştu. 

Konut sektöründe yaşanan durgunluk alternatif satış kanalların olan ilgiyi her geçen gün anırıyor. 2008 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye'nin en kapsamlı takas borsası takasdepo.com pöitalında konut arazlarında yüzde 40 artış yaşanıyor. Uzmanlann Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde stok oluştuğuna dikkat çektiklerini ifade eden Orhan Besle, Takas işlemleri 2013 yılına göre ciddi oranda artış gösterdi. 

Özellikle konut sektöründe nakite sıkışan firmalar tamamına veya belirli bir orana kadar takasla satış yapıyor. Bunun yanı sıra farklı illerdeki konut sahipleri de dairelerini takasa sunuyor. İzmir, İstanbul.  Ankara  gibi iller arasında takas işlemleri yapıyoruz. 

Konutun yanı tekstil, elektronik, taşıt, işyeri, gıda ve hizmet sektörlerinde 20 bin çeşit ürün takas ediyoruz. 


Ortadoğu


Geri Dön