13 / 05 / 2024

takas yoluyla konut satışları

takas yoluyla konut satışları

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken sektör uzmanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konuttan takas siteminde arza sunuyor.

Emlak sitelerinde takas ilan sayısı arttı! Takasla konut satışları o ilde resmen patlama yaşadı!

Artan fiyatlar ve yükselen kredi faiz oranlarından dolayı emlak sitelerinde takas ilan sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  O ilde ise resmen takasla konut satışları patlama yaşadı...

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Krediyle konut almak zorlaştı mı? Ev alacaklara son dakika şoku: TÜİK duyurdu!

İpotek tesisi yoluyla el değiştiren konut sayısının en düşük gerçekleştiği ay 5 bin 324 ile 2018 yılının Kasım ayı olmuştu. Ekim 2023'te bu rakama yaklaşıldı. Peki krediyle konut almak zorlaştı mı? İşte ayrıntılar...

Konut almak isteyenler yeni takas yöntemine başvurdu! Elinde ne var ne yok paketler halinde sunuyor!

Yatırımcılar, bir konut alabilmek için artık elindeki bir konutu, otomobili ve arsasını paket olarak sunmaya başladı. Yani tek bir ürüne dair bir çok ürünle teklif gelmiş oluyor...

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Merkez Bankası’nda swap hariç net rezerv eksi 51,2 milyar dolar!

Yeni ekonomi yönetiminin müdahale satışlarına son vermesi ile Merkez Bankası’nın rezervlerindeki erime tersine dönerken, swap (takas) yoluyla alınmış ödünç dövizler düşüldükten sonraki net rezerv düzeyinin eksi 51,2 milyar dolar olduğu belirlendi.

Konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci Meclis'te!

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konut edinme yoluyla vatandaşlık kazanma süreci ile ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Konu, Meclis gündemine taşındı. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Konut kredisi kullanımı Ağustos 2021'de arttı mı?

Tüketici kredileri yoluyla vatandaşlar tarafından yapılan konut ve otomobil yatırımları arttı. 13 Ağustos haftasında kredi büyüklüğü toplam 3,9 trilyon Türk Lirası'nı buldu. Söz konusu tüketici kredilerinin 279,3 milyar TL'lik kısmını konut oluşturdu.

TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır?

TOKİ Türkiye genelinde dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum; açık satış yoluyla binlerce aileyi ev sahibi yapıyor. Peki, TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır? İşte başvuru şartları...

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

TOKİ'den 7 ilde ucuz konut satışı! 

TOKİ, 7 şehirde ucuz konut kampanyası başlattı.  Kura yoluyla satılacak olan evler için aylık taksit tutarı 389 TL'den başlıyor. Kampanyadan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru tarihinin açıklanmasını bekliyor. 

Riskli alanlardaki eski konutlar için 'takas' zamanı!

İstanbul’un depreme hazırlık kapasitesinin 64 üzerinden 28 puan aldığının altını çizen GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun,şu anda riskli alanlardaki eski konutlar için hızlı menkulleşme ve eski-yeni konut takas zamanı olduğunu söyledi.

takas yoluyla konut satışları Haberi

takas yoluyla konut satışları


Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı. Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konutları takasdepo.com portalımızda arza sunuyor. Karşılığında ise inşaat malzemesi, araç, arsa ve tüketim malzemesi gibi farklı ürünleri talep edebiliyor. 

Bu şekilde işlem gören halihazırda 3 bine yakın daire. 15 konut projesi ve 500 inşaat firması var. Nakite sakışan fimıalar takasla alışverişi tercih ediyor. 

Takas borsasına isteyen konut isteyen de mal ve hizmet sunarak anında takas edebiliyor" diye konuştu. 

Konut sektöründe yaşanan durgunluk alternatif satış kanalların olan ilgiyi her geçen gün anırıyor. 2008 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye'nin en kapsamlı takas borsası takasdepo.com pöitalında konut arazlarında...