13 / 05 / 2024

konutta takas sistemi nedir

konutta takas sistemi nedir

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken sektör uzmanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konuttan takas siteminde arza sunuyor.

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısı yüzde 40 arttı!

Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konutları takasdepo.com portalımızda arza sunuyor...

Konutta tercihler ikinci ele kaydı! İnsanlar 'Fiyatlar daha da yükselirse ev alamam' korkusunda!

Kredi musluklarının kısılması ve faizlerin artmasıyla konutta talep ikinci ele kaydı. Senetli, eş-dosttan borç, araç takası, peşin gibi seçeneklerle koşulları zorlayanlar, “Fiyatlar daha da çıkarsa konut alamam” diyerek ikinci el konutlara yöneldi. 2024'ün başından bu yana satışları 55 binden 71 bin

Konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? Ev alacaklar hemen bakın!

Konutta kademeli KDV sistemi hem konut sektörünü hem de ev alacakları yakından ilgilendiriyor. Peki konutta kademeli KDV sistemi nasıl işliyor? İşte konuyla ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Hayallerindeki konuta kavuşmak isteyenlerin yüzünü güldüren konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı? İşte detaylar...

Konutta elbirliği sistemi yüzde 50 büyüdü!

Artan kredi faiz oranlarının ardından 135 bin konutun satışının yapıldığı elbirliği sistemi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından denetim uygulanacak.

Kentsel dönüşümde takas önerisi!

Bursa’nın İmar, çevre, kültür ve ekonomi alanında faaliyetlerini yürüten Yeşil Bursam Derneği’nin olağan genel kurulu toplandı. Toplantıda, kentsel dönüşüm projelerinde takas sistemi konuşuldu.

Bakanlık 'konut piyasasını takip sistemi' kuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut piyasasını takip sistemi kuruyor. Yeni sistemle‘Konutta balon var mı’ sorusunun cevabı da bulunacak...

Gayrimenkul Kredi Takas Sistemi bir an önce getirilmeli!

İnşaat sektörü, bir ekonominin içinde bulunduğu durumu gösteren en güçlü yansıtıcısı olarak belirtiliyor. Konut piyasası ekonomik iniş ve çıkışları yansıyor. 

Turyap emlak takas sistemi nedir?

Turyap yeni projelerden yer almak isteyen ve elindeki 2. el gayrimenkulünü bir an önce satmayı planlayanlara yönelik emlak takas hizmeti sunuyor. Peki  ​Turyap emlak takas sistemi nedir?

5 soruda tapu takas sistemi nedir?

Tapu takas sistemi ile mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

Tapu Takas ile güvenli para transferi mümkün!

Alıcı ve satıcı tarafından kullanılabilecek en sağlıklı yolun Tapu Takas sistemi olduğunu belirten Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Sistem eş zamanlı değişimi mümkün kılıyor. " dedi.

Hazır beyan sistemi 2017!

2017 kira gelir vergisini konutta 3 bin 800 TL'den, işyerinde ise 30 bin TL'den yüksek kira geliri olanlar ödeyecek. Gelirler için hazır beyanname sistemi ile beyan verilebilecek..

Tapuda takas sistemi!

Tapu takas işleminin devlet noteri huzurunda yapılan resmi bir işlem halinde bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Peki, tapuda takas sistemi nedir?

konutta takas sistemi nedir Haberi

konutta takas sistemi nedir


Konut satışlarında yaşanan durgunluk takasla ev satışlarına ilgiyi artırdı. Takas sistemine sunulan gayrimenkul sayısının yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Sistem Barter Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Besle, "Firmalar veya şahıslar ellerindeki atıl durumdaki konutları takasdepo.com portalımızda arza sunuyor. Karşılığında ise inşaat malzemesi, araç, arsa ve tüketim malzemesi gibi farklı ürünleri talep edebiliyor. 

Bu şekilde işlem gören halihazırda 3 bine yakın daire. 15 konut projesi ve 500 inşaat firması var. Nakite sakışan fimıalar takasla alışverişi tercih ediyor. 

Takas borsasına isteyen konut isteyen de mal ve hizmet sunarak anında takas edebiliyor" diye konuştu. 

Konut sektöründe yaşanan durgunluk alternatif satış kanalların olan ilgiyi her geçen gün anırıyor. 2008 yılından bu yana faaliyette olan Türkiye'nin en kapsamlı takas borsası takasdepo.com pöitalında konut arazlarında...