02 / 05 / 2024

Konut satışlarında yeni bir rekor bekleniyor!

Konut satışlarında yeni bir rekor bekleniyor!

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle gerçekleştirilen  2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'na TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de katıldı. 



İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle gerçekleştirilen  2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'na  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de katılım gösterdi.  Mehmet Özçelik Zirvede çok önemli açıklamalar yaptı. 

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik de inşaat ve emlak sektörünün dünya rekabet arenasında en başarılı olunan sektörler arasında bulunduğunu vurgulayarak, "Bu sektör, alt sektörleriyle birlikte her geçen gün büyümekte, gelişmekte ve Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam etmektedir." şeklinde açıklama yaptı. 

 

Bu yıl da konut satışlarında yeni bir rekor kırılacağı öngörüsünde bulunan Mehmet Özçelik, iç pazar gelişirken, gerek kamu kuruluşlarının, gerekse özel sektör projelerinin büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.

 

Özçelik, özellikle son 10 yılda Türkiye’de mimari, malzeme ve proje açısından son derece önemli eserlerin ortaya çıktığına işaret ederek, "Türkiye'de kentleşme oranı yüzde 78 ve buna bağlı nüfus 60 milyon civarında. 2023 yılına kadar kente göçün devam edeceği ve kentleşme oranının yüzde 84’lerin üzerine çıkması bekleniyor. Buna göre kentleşen nüfusun 2023 yılında 71 milyon olması öngörülüyor. Bu göç kaynaklı kentleşme nedeniyle 2025’e kadar göç alan şehirlerde konut talebi devam edecektir." diye konuştu.

 

Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen Türkiye’nin yatırım cazibesini koruduğunu da aktaran Özçelik, "Yabancı yatırımcılara sunulan fırsatlar açısından piyasalara baktığımızda, mevzuattan vergi düzenlemelerine, teşviklerden altyapı ve iş gücüne, geniş bir yelpazede, devletimiz büyük kolaylıklar sunuyor." şeklinde konuştu.


Geri Dön