29 / 04 / 2024

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Konut satışlarındaki artış sektöre umut oldu!

Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Yeni konut satışlarının ise yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması sektörün geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. 



Haziran ayında konut satışları önceki yıla göre yüzde 210 arttı. Konut piyasasındaki bu canlanma, ekonomide yaşanacak canlanmanın bir parçası olarak görülüyor. 

Dünya Gazetesi köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. 

İşte H. Bader Arslan'ın 'Tüketici güveninde ılımlı bir yükseliş görebiliriz' başlıklı yazısı...

Geçen hafta bu köşede okuduğunuz gibi haftanın manşeti haziran ayı konut satış istatistikleri oldu. Önceki yıla göre yüzde 210 artan konut satışları, takvim etkisinin de desteğiyle hem düşen faizlerin hem de piyasadaki canlanmanın somut bir göstergesiydi. Satışlardaki patlamanın büyük kısmı ikinci el konut satışlarındaki artıştan kaynaklansa da, yeni konut satışlarının yüzde 152 artışla 58 bin 632 adede çıkması önümüzdeki aylar için iyi bir gösterge.

Tabii ki; konut piyasasındaki canlanma, genel olarak ekonomide beklediğimiz canlanmanın bir parçasını oluşturuyor. Asıl canlanmayı işsizliği aşağı çeken ve küresel rekabet gücünün artıran sanayi büyümesinde görmemiz gerekiyor. Bunun için hem iç talepte, hem de ihracatta artış trendine girmeliyiz.

İşte bu hafta açıklanacak olan tüketici güven endeksi, iç talepte beklenen canlanmanın bir göstergesi olacak.

Konut fiyatları fırlayacak!

Konut alacaklar nelere dikkat etmeli?


Geri Dön