Dış Piyasalar

Konut sektöründe kriz derinleşiyor! İlan çok, alıcı yok...

Kıbrıs'ta inşaat sektöründe kriz derinleşiyor. Konut fiyatlarının düşmesine rağmen alıcı bulunamıyor. Konuyla ilgili sektör temsilcilerinden çarpıcı açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar..

Yavru Vatan Kıbrıs'ta inşaat sektörü kırmızı alarm veriyor. Konut krizi her geçen gün derinleşiyor. Konut fiyatları son günlerde sert düşüşe geçti fakat konuta talep yok. Sektörün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa geçen sene 'büyük emlak krizi kapıda' diyerek uyarmıştı.

KONUT PİYASASINDA KRİZ DERİNLEŞİYOR

Kıbrıs konut piyasasındaki krizle mücadele ediyor. Emlak duayeni Ali Özmen Safa? “Kısa bir süre içinde emlakta fiyatlar düşecek, satışta düşecek…' diye uyarmıştı ve dediği de oldu. Konut fiyatları düştü fakat alıcısı yok. Kıbrıs'ta altı ay önce İskele’de denize 300 metre mesafede 230 bin Sterlin’den satılan evler, bugün 60 bin Sterlin’e dahi alıcı bulamıyor. 

KONUT SATIŞLARI NEREDEYSE DURDU!

StarKıbrıs'ta yer alan habere göre;  Özmen Safa konut piyasasındaki tehlikeyi önceden duyurmuştu. Beklenen tehlike şu anda Kıbrıs'ta yaşanıyor. Kıbrıs konut piyasası krizle mücadele ediyor.  Safa üç ay önce yaptığı açıklamada da “Emlak krizi ekonomik krize dönüyor” demişti.

Bugün geldiğimiz noktada krizi iliklerimize kadar hissediyoruz. İnşaatlar durdu, işçiler işten atılıyor… Sadece İskele’de faaliyet gösteren Afik Grup daha geçen ay 700’den fazla çalışanını işten çıkarmak için Çalışma Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Kısaca sektörde şu an sektörde tam bir yangın yaşanıyor. Herkes de yangından mal kaçırma derdine düşmüş vaziyette.'' diyerek sektördeki tehlikeye dikkat çekti. 

YABANCILARA KONUT SATIŞIYLA İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMA

Avukat Burçin Sertbay konut sektörde büyük kaos yaratan bu  yasanın hazırlık sürecine yönelik eleştirilerde bulunarak şu ifadeleri kullandı: “Meclis Komite Başkanı Yasemin Öztürk bile, ‘Eğer elimizde veri olsaydı daha iyisini yapabilirdik. 2-3 yıl sonra daha iyisini yaparız,’ dedi. Böyle bir zihniyetle hazırlanmış olan yasa, yabancı yatırımcıyı ülkeden uzaklaştırır.” dedi. 

Kiralık ev arayan öğrencilere sahte ilanlarla 'kapora' tuzağı!

Konut yatırımının yeni yıldızı Kıbrıs oldu!

Kıbrıs’ta emlak sektöründe kaos: Yeni yasa sektörü çıkmaza soktu!