01 / 05 / 2024

Konut sektöründeki yaz fırsatlarını kaçırmayın!

 Konut sektöründeki yaz fırsatlarını kaçırmayın!

Yaz mevsimiyle birlikte konut satışlarındaki durgunluğu aşmaya çalışan şirketler İstanbul'da kalanlar için özel fırsatlar hazırladı




Konut projelerinde kalan son daireler faiz avantajlarının yanı sıra yüzde 15'i bulan indirimlerle satılıyor. Şirketlerin 'serinleten' yaz fırsatları ev almak isteyenleri hedefliyor


Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte herkes soluğu tatilde aldı. Birçok kişi tatil için İstanbul’u terk etti. Kalanlara ise uygun koşullara ev sahibi olma fırsatı doğdu.


Şirketler hem teslim ettikleri projelerde kalan son daireleri satmak hem de ev sahibi olmak isteyenleri bu sıcak günlerde uygun avantajlardan yararlandırmak için özel kampanyalar hazırladı. Kampanyalarda faiz oranlarını piyasa koşullarının çok altında tutanların yanı sıra peşin ödemede indirim yapan şirketler de bulunuyor. Bazı şirketler ise elde kalan son daireleri ev sahipleriyle buluşturmak için yüzde 15’e varan özel yaz indirimleri uyguluyor.


Sınırlı sayıda dairede geçerli Bazı lüks projelerde ise fiyat avantaja KDV indirimi ile sağlanıyor. Lüks projelerde büyük yük oluşturan KDV’nin yarısını karşılayan şirketler de bulunuyor. Kampanyaların ortak noktası ise yaz aylarında geçerli olmaları.


Bu arada kampanyalar projelerde kalan sınırlı sayıda daire için uygulanacağından çabuk tükenmesi gibi bir risk de bulunuyor. Bu nedenle şirketler avantajlardan yararlanmak isteyenleri ellerini çabuk tutmaları konusunda uyarıyor.


Bir başka önemli nokta ise eylül ayıyla birlikte yeni proje lansmanlarına hazırlanacak olan şirketlerin fiyatları artıracak olması. Yeni projelerde yeni fiyatlar uygulanacağından yaz kampanyaları bu yıhn son fırsatları olması açısından da önem taşıyor.


Florya'da 60 aya X 0.98 faiz


Avrupa Konutları’nın Florya’da hayata geçirdiği Avrupa Konakları Florya Projesi’nde, kalan 15 daire için özel faiz uygulanıyor. Daire sahibi olmak isteyenler, 12-60 ay vade için yüzde 0.98, 61-120 ay için yüzde 1.01 faizden yararlanabiliyor. 8 blokta 80 daireden oluşan projede erken teslimat geleneğini bozmayan grup bir yıl içinde projeyi tamamlayarak, teslimatları gerçekleştirdi. Projede 215 metrekare bahçe katı 4+1 daireler 1 milyon 740 bin TL ile 1 milyon 820 bin TL, 235 metrekare ara kat 4+1 daireler 1 milyon 970 bin TL ile 2 milyon 200 bin TL, 405 metrekare çatı katı 5+2 dublex daireler 3 milyon 330 bin TL ile 3 mil-yon 490 bin TL arasında değişiyor.


KDV'nin yarısı Gölmahal'den


Yalçınlar Group’un Büyükçekmece’de 38 lüks villadan oluşan Gölmahal Evleri projesinde KDV’nin yarısı şirket tarafından karşılanacak. Projede yüzde 30 peşinatta geri kalan kısım 36 aya kadar vade farksız ödenebilecek. Yüzde 20 peşinatta ise 24 aya kadar vade farksız vade yapılıyor. 120 aya kadar kredi kullanma imkanı sunulan proje Mart 2013’de teslim edilecek. Projedeki fiyatlar villaların büyüklüklerine göre 1 milyon 295 bin dolar ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişiyor. Yeşil bina kriterleri dikkate alınarak hayata geçirilen projede sitede kurulan 50 kilowattlık rüzgar tribünü ile proje kendi elektriğini üretiyor. Atık su arıtma tesisi ile ise yağmur suları biyolojik arıtmaya tabi tutuluyor.


Karlıvadi'de son iki konak kaldı


İzmit'in yeni yaşam merkezi Büyük Derbent’te Yakon inşaat tarafından yapılan Karlı Vadi Konakları’nda son iki konak kaldı. 


İstanbul’a 100, Kocaeli’ne 15 kilometre mesafede yer alan Karlı Vadi Konakları toplam 40 villadan oluşuyor. 30 tane 124 metrekarelik dubleks ve 10 adet 191 metrekarelik tripleks konutun bulunduğu projede sosyal yaşam alanı olan Kulüp Karlı Vadi de yer alıyor. Toplam 600 metrekareden oluşan kulüpte 300 metrekare açık havuz, ısıtmalı kapalı havuz, fitness salonu, sinema salonu, masaj odası, buhar odası, sauna, duşlar, soyunma odaları yer alıyor. Proje, Kartepe’ye 8 kilometre, Sapanca Gölü’ne ise 4 kilometre mesafesiyle avantaj oluşturuyor.


Sancaktepe'de son 45 daire satışta


216 Yapı’nın Sancaktepe’de yaptığı 216 Sancaktepe Konutları’nda daire teslimleri yapıldı. Ancak projede kalan 45 dairenin satışı devam ediyor. Satışı devam eden dairelerde fiyatlar 195 bin TL’den başlayarak 376 bin TL’ye kadar çıkıyor. Yüzde 70’i yeşil alana ayrılan 216 projede çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları da bulunuyor. Proje 5 katlı 10 blokta toplam 208 konuttan oluşuyor. 2+1’den 4+1’e farklı daire tipleri yer alıyor. Projede yer alan bin 200 metrekarelik sosyal tesislerin içinde fıtness center, kadın ve erkekler için özel sauna, yüzme havuzu, kafeterya ve büfe yer alıyor. 


Beylikdiizü'nde yüzde 15 indirim fırsatı 


Babacan Yapı tarafından 8 dönüm arazi üzerinde Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen Crown Tower projesinde son 26 daire yüzde 15 indirimle satışta. Dairelerin Ağustos 2012’de teslim edileceği proje toplam 420 konuttan oluşuyor. Metrobüse 5 dk. yürüme mesafesinde oluşan projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri bulunuyor. 


Projenin 35. katında ise fıtness ve spa salonu bulunuyor. Projedeki fiyatı 82 bin TL’den başlayan stüdyo ile 138 bin TL’den başlayan 1+1’lerin satışı tamamlandı. Satışta olan 2+1 daireler 198 bin TL’den 3+1 dairelerse 278 bin TL’den satılıyor.


Sabah




 Konut sektöründeki yaz fırsatlarını kaçırmayın!



Geri Dön