29 / 04 / 2024

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Bu hatayı herkes yapıyor!

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Bu hatayı herkes yapıyor!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerin yönetim kurulu toplantılarındaki maliklerin oy kullanma hakkını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...



Tamer Heper, okuyucusunun sorusunun cevabının Kat Mülkiyeti Kanunu'ndaki 31. maddede yer aldığını belirtti. Heper, maddenin konuyla ilgili bölümünü şu şekilde açıkladı:

"Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir. Bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin sayısı ne olursa olsun sahip olacağı oy sayısı bütün oyların üçte birinden fazla olamaz."

Konut sitelerinde oturanlar dikkat! Bu hatayı herkes yapıyor!

Bir kişinin toplam bağımsız bölüm sayısında birçok bağımsız bölümün sahibi olabileceğine dikkat çeken Tamer Heper, 10 bağımsız bölümlü bir binada 5 bağımsız bölümün sahibi olan kişinin oy sayısının 5 olmayacağını belirtti. Heper, bu kişinin yalnızca 3 oy kullanabileceğini dile getirdi.

Tamer Heper, okuyucunun yaşadığı sitede 246 bağımsız bölüm olmadı sebebiyle bir kişinin oy sayısının 82 olduğunu belirtti. Bu hesaplamanın toplantıya katılım gösterenlerin üçte birini değil, bütün bağımsız bölümlerin 3'te 1'i olduğunu aktaran Heper, bu durumun yönetim planı hükmü değil yasa hükmü olduğunu belirtti.

Araba alacaklara kötü haber geldi! Son dakika zam dalgası! İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatları!

Hacizli gayrimenkul satın alınabilir mi?

Yargıtay'dan ayıplı ve tamamlanmamış konut için emsal karar!

 


Geri Dön