10 / 05 / 2024

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerde ortak alan değişikliği yapılmasını ve bu değişikliğin kaç oyla yapılabileceğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Konuya ilgili verdiği yanıtta iki unsuru ayırıp açıklamaya gerek duyduğuna dikkat çeken Tamer Heper, sitedeki giriş kapısının değişitirilmesi için nisapla karar alınmasının gerekli olmadığını, bu durumun haklı bir sebebi varsa bu değişikliğin yapılabileceğini belirtti. Heper, burada sadece giriş kapısının başka bir amaçla yapılan bir ortak alanı işgal etmemesinin ya da bağımsız bölüme zarar vermemesinin gerekli olduğunu dile getirdi.  

***

Bu kaydırmanın başka bir ortak alanının kullanımını değiştirip değiştirmediğiyle ilgili konuşan Heper, eğer iptal edilecek oaln bir başka amaca ilişkin düzenlenmemişse kullanım amacının değiştirilemeyeceğini altını çizdi. Heper, örnek vermek gerekirse, projede bahçe şeklinde düzenlenen alanın otoparka çevrilemeyeceğine dikkat çekti. 

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...

Bu ya da benzer durum ve işlerde bütün bağımsız bölüm maliklerinin imzasının gerektiğine vurgu yapan Heper, giriş kapısının yerinin değiştirilmesinin ortak alandaki kullanım amacını değiştirecekse bunun yasaya aykırı olduğunu belirtti. Bu durumda yasallığın tespit edilmesi amacıyla projenin incelenmesinin gerekli olduğunu dile getiren Heper, nihai kararın da buna göre verilmesi gerekir. 

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Kardeşi olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!


Geri Dön