Sektörel

Konut sitelerinde yönetim ve hizmet!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için '' sitelerde yönetim ve hizmet" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Siteler yönetimleri, sanılanın aksine bir makam, birim, oluşum değil;  açık bir olgudur; dolayısı ile de olgunluk ister. Burada bahse konu “olgunluk”  sosyal değil, “analitik”, ölçülebilir bir terim olarak anlaşılmalıdır.


Yani; site yönetiminde iyi niyetli, ahlaklı, dürüst olmak  güzeldir, tercihtir de, yeterli değildir. Bu özellikteki kişilerden oluşan kurullar, deneme-yanılma ile bir şeyler yapmaya çalışırlar, ancak sonun da ya yorgunluktan  ayrılırlar ya da verimsizlikten ayırtılırlar.


Site müdürü üzerinden de site yönetimi olmaz, site hizmetlerinin formasyonu olabilir.


Site yönetim kurulu vizyon, site müdürü misyon makamıdır.


Site yönetim kurulu yetki, site müdürü yeti makamıdır.


Site yönetim kurulu icra, site müdürü uygulama makamıdır.


Site yönetim kurulları tecrübesiz olunca ki  (bu çok normaldir), site müdürü vizyonu, yetkiyi, icrayı yüklenmek zorunda kalır bu da onun sürüklenmesine sebebiyet verir. Çünkü sakin-malikler yönetilmek değil hizmet isterler.


Hizmet ve yönetim aynı makamda olursa site yönetim kurulunun da, site müdürünün de pozisyon ömrü kısa olur.


O olur, bu olur ama asıl ve sonuçta olan siteye, emlak değerine olur. 


Taşeron bir firma üzerinden siteye hizmet hatta yönetim almak site müdürü örneğinden farklı değildir.


Tavsiyemiz ve tecrübemizle;  malikler iradesi istikametinde mali, hukuki, idari, sosyal içerikli tecrübe ve akademik detaya sahip danışmanlıklarla sitelerin emlak değerini artırmak mümkündür.


http://www.konutsitesiyonetimi.com/YONETIMKURULUDANISMANI.pdf 



Site yönetimlerinde demokrasi!