28 / 07 / 2024

Konut sitesi aidatları için hükümetten adım geldi! Fahiş aidat dönemi sona erecek!

Konut sitesi aidatları için hükümetten adım geldi! Fahiş aidat dönemi sona erecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, fahiş site aidatları ile ilgili bir adım attı. Bakanlıktan konuya ilişkin açıklama da geldi. İşte ayrıntılar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Yükselen konut sitesi aidatları sebebiyle malikler ile site yönetimleri arasında gerginlikler oluyordu. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut sitelerindeki fahiş aidat uygulamasına karşı ilk yasal adım atıldı ve detayları resmen açıklandı. 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın artan site aidatlarını takip amacıyla özel bir birim kurduğu ifade edildi. 

Konut sitesi aidatları için hükümetten adım geldi! Fahiş aidat dönemi sona erecek!

Bakanlıktan konu ile ilgili gerçekleştirilen son dakika açıklamasında, kat maliklerinin haklarının korunması için, birden fazla bağımsız bölümü olan konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyette bulunan firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesi ile ilgili faaliyet göstermek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete alındığı ifade edildi. 

Konuya ilişkin açıklamada, "Kurulan birim, konuya ilişkin kanuni düzenleme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip ikincil mevzuat çalışmalarını yürütecektir." ifadeleri kullanıldı ve bu şekilde site yönetimi kapsamındaki bir boşluğun giderileceğine vurgu yapıldı. 

Aynı zamanda Bakanlık'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada "Böylece site yönetimi hayatında yer alan bir boşluk giderilmiş olup, ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte sitelerde yaşanan Yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır" denildi. 

Konut sitesi aidatları için hükümetten adım geldi! Fahiş aidat dönemi sona erecek!

Geçtiğimiz günlerde konut sitelerinde çift aidat sorunu da gündeme gelmişti. Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in aktardığına göre; tam zamanlı apartman görevlisi istihdam etmeyen yerlerde bir sene önce 300 ile 500 lira seviyesinde olan aidatlar, bu dönemde 750 ile 1.500 lira seviyesine kadar ulaştı. 

Apartman görevlisi ve güvenlik personeli istihdam eden apartman ve sitelerde ise aidat tutarları ise 4 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiyor. 

Ayrıca, pek çok apartman ve sitede zamlı aidatlar dahi yeterli olmayınca, Ocak, Şubat ve Mart ayları için çift aidat da talep ediliyor. 

Konut sitelerinde fahiş aidat krizi! Yüzde 200 zam şok etti! Dava açılabilir mi? 

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Ocak 2023 müjdesi az önce geldi, hesaplara peş peşe tam 1.500 TL yatırıldı! Duyanın aklı başından gitti! Hemen bakın!


Geri Dön