27 / 04 / 2024

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Başta İstanbul olacak şekilde üretim için arsa bulamamaya başlayan büyük konut üreticileri rotalarını merkezi konumda yükselen alışveriş merkezilerine (AVM) çevirdi. 

Geniş araziler üzerinde konumlanan AVM'lerin boş arsaları resmen yerlerini lüks konut projeleri ile rezidanslara bırakıyor. 

Konut üreticilerinin gözü AVM lerde! AVM ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Şişli'de yer alan Profilo AVM için, İş GYO ve Artaş İnşaat arasında Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalanmıştı. 

Yine bu haftanın başında, İstanbul'un en büyük gökdelenlerinden biri olan Sapphire AVM, 905 milyon TL bedelle Kiler GYO'ya geçti. 

Akşam Gazetesi'nden Arzu Kurum'un aktardığına göre; Beylikdüzü Torium AVM ve İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için de görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön