10 / 05 / 2024

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

İstanbul gibi büyük metropollerde üretim için arsa bulunamayınca konut geliştiriciler rotalarını AVM'lere çevirdi. Beylikdüzü Torium AVM ile İstanbul Anadolu yakasındaki başka bir AVM için görüşmelerin devam ettiği gündeme geldi. İşte ayrıntılar...



Konut için satışı yapılan AVM'lerin en son örneklerinden biri de Profilo AVM oldu. Artaş Grubu, 65 milyon dolara (1 milyar 220 milyon lira) satın aldığı Türkiye'nin en eski AVM'lerinden birisi olan Profilo Alışveriş Merkezi'nin iki parselden oluşan 18 dönüm büyüklüğe sahip arazisinde konut projesi hayata geçirmeyi planlıyor. Artaş Grubu, 2022'nin Mart ayında da Forum Trabzon Alışveriş Merkezi'ni 53 milyon Euro bedelle (1 milyar lira) satın almıştı. 

Konut üreticilerinin gözü AVM lerde! AVM ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş; AVM'ler olarak şu anda doluluk oranlarının gayet iyi olduğuna ve talep görmeyen AVM olmadığına dikkat çekerek, "AVM'ler yıkılmıyor, eskiden geniş alanlara yapıldığı için boş arsaları var. İmar hakkı olan bu kısımlar yeniden yapıya açılıyor. Bu ek alanlarda rezidans yapılıyor" dedi. 

Hüseyin Altaş, bu şekilde çalışmaları devam eden AVM'ler bulunduğunu belirtti ancak isimlerini vermeyi doğru bulmadığını aktardı. Altaş, doğru zamanda proje sahiplerinin kendilerini açıklayacaklarının altını çizdi.

FABRİKALAR DA RADARA GİRDİ 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan gayrimenkul uzmanı Şenay Araç Demir, şu anda şehir merkezlerinin içinde kalan fabrikaların da üreticilerin radarında olduğunu belirtti ve "Yenibosna, İkitelli, Başakşehir'de şu anda mevcutta devam eden arazileri kıymetli işletmeler, büyük arsası olan fabrikalar bile konuta dönüşüyor. İşyerleri ise Çerkezköy, Çorlu tarafına taşınıyor" açıklamasında bulundu.

Konut üreticilerinin gözü AVM lerde! AVM ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

Kısa vadede İkitelli Basın Ekspres'teki işletmelerin de bu bölgelere taşınacağına vurgu yapan Demir, "20 yıl önce buralar çok bakirdi. İşletmeler buraya geçmişti, şimdi burada konut ihtiyacının olmasından da dolayı Hadımköy, Çerkezköy, Çorlu tarafına gidiyorlar" diye konuştu ve Hadımköy'ün bile artık şehir içinde kaldığını dile getirdi. 

Yatırımcı olan AVM geliştiricilerinin dövizle kiraya verememeleri sebebiyle maliyeti tutturmak için bu tarz dönüşümlere gidebildiğine dikkat çeken İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü (İSTEB) Başkanı Ulvi Özcan da yabancı yatırımcıların Türkiye'den çıkışlarının ardından Türk ortakların zorlandığını ve iş yapmayan AVM'yi hastane ile özel okullara dönüştürdüklerini ifade etti. 

Tapu sahipleri aman dikkat! Tapuda yeni dönem mi başlıyor? Hemen bakın!

Referans Pendik geliyor! Kiler GYO ve Biskon Yapı'dan İller Bankası arazisine 513 konutluk yeni proje!

TOKİ 12-24 Ocak il il kura takvimi resmen açıklandı! 2+1 3+1 konut çekilişi peş peşe yapılacak! 


Geri Dön