07 / 05 / 2024

Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

 Konut üretimi de satışları da durdu peki fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatları düşecek mi? Yabancıya satış durdurulacak mı? Fiyatların yükselmesinde enflasyon mu düşük faiz politikası mı daha etkili?



Konut fiyatlarının yükselmesinde yabancıya satışın önemli bir etkisinin olmadığını kaydeden Timur, Türkiye'de yıllık 1.5 milyon adet konut satıldığını geçen yıl yabancıya satışın 58 bin civarında olduğunu bunun da toplam rakam içinde yüzde 3,93'e denk geldiğini aktaran Timur, bu oranın konut fiyatlarını etkilemesinin mümkün olamayacağını ileri sürdü. Türkiye'den konut alan yabancı pasaportlular içinde gurbetçilerin de olduğunu kaydeden Timur, yabancıya satışta da durgunluk olduğunu söyledi.

BDDK'nın yaptığı düzenlemeler 5 milyona kadar olan kredilerin azaldığını, 10 milyonun üzerinde kredisi verilmeyeceğini açıklamasının da sektörde durgunluğa neden olduğunu aktaran Timur, konut kredisi trendlerinin bu işin bir yön vereni konumunda olduğunu söyledi. Timur, "Banka finansmanı bizim sektörde yıllardır azalarak gidiyor ve banka finansmanı ekonominin suyu gibidir, su nereye akarsa orası yeşerir, dolayısıyla bu su kesilince bunun sonuçları olacak" diye konuştu. Timur maliyetlerin artmaya devam ettiğini bazı bölgelerde indirim olabileceğini ancak genel anlamda konut fiyatlarında indirim beklenemeyeceğini sözlerine ekledi.

 

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 10 arttı!

Konutta fahiş fiyatlar frenlendi! Yüzde 10 düşüş var

Konut fiyatlarında flaş gelişme! Milyonlarca insan bu haberi bekliyordu! Ev almak, kiraya çıkmak isteneler buraya

Ucuz konut projesinde flaş gelişme yaşandı! 3 adım ev sahibi olunacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön