Sektörel

Konut yatırımı artık cazip değil mi? 

Gayrimenkul danışmanı Tarkan Gençdal, kiralık ve satılık konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Konut yatırımı artık cazip değil mi?" sorusunun yanıtını verdi. İşte o açıklama...

2025 yılına yaklaşılırken, emlak piyasalarında da hareketlilik devam ediyor. Gayrimenkul danışmanı Tarkan Gençdal, kira artışlarının hız kesmediğine, asgari ücret söylentilerinin bile kiralara yukarı yönlü baskı yaptığına dikkat çekti. 

Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre; Tarkan Gençdal, konut piyasası ile ilgili açıklamasında, TÜİK verilerine göre konut fiyatlarındaki düşüşün piyasalara yansımadığının, kiralık konut sayısında ciddi bir azalma yaşandığının altını çizdi. 

EV SAHİPLERİ FİYATLARI DÜŞÜRMÜYOR 

Gayrimenkul danışmanı Tarkan Gençdal, emlak piyasasında suların durulmadığını belirtti ve "Yılbaşının yaklaşmasıyla beraber kira bilmecesi de aldı başını gidiyor. TÜİK rakamlarına göre göre düşüş hızı piyasaların gerisinde kaldı" ifadelerini kullandı. 

Gençdal, söz konusu açıklamasında asgari ücret söylentilerinin dahi kira bedellerini yukarı çektiğine vurgu yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

"Piyasaların yükselme hızı kesildi ancak kiralık konut sayısında ciddi bir düşüş kaydedildi. Konut arayan hala mevcut ama fiyatlar konusunda konut sahipleri düşürmeye razı değiller. Artık oran hızının serbest bırakılması denge açısından faydalı oldu ancak fiyatların aşağı gelme konusunda aynı şeyden bahsedemeyiz." 

ARTIK 2'NCİ 3'ÜNCÜ EV YATIRIM OLARAK GÖRÜLMÜYOR 

Yatırımlık konut sahibi olma taleplerinin de azaldığını dile getiren Gayrimenkul danışmanı Tarkan Gençdal, "Yükselen faiz oranları ve konuttaki diğer yükler, konut almayı yatırım olmaktan uzaklaştırmaya başladı" ifadelerine yer verdi. 

"Eskiden vatandaşlar ikinci üçücü konutu yatırım olarak düşünürken günümüzde bunun değişime uğradığını dile getiren Gençdal, "Özellikle yüksek faizler hem yatırımın azalmasına neden oluyor hem de konuta olan talebi daha da artırıyor. Acilen bakanlığında verdiği sözler gibi sosyal konut projelerinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Antalya gibi pahalı bir şehirde bunun öncülüğünün atılmış olması simgesel bir anlamı da olur" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz gün aktarılan rakamlara göre, Mega kent İstanbul'un merkezi noktalara uzak ilçelerinde dahi kira bedelleri 20 bin TL'nin altına düşmüyor. Şehir merkezine biraz daha yaklaşıldığında ise kira bedelleri 40 bin Türk Lirası'na kadar ulaşıyor.

İstanbul'da ilçe ilçe kira fiyatları 

Kredi kartı sahipleri dikkat! Bu limiti geçenlerden her sene 750 TL kesilecek! İşte ayrıntılar...

Ümraniye Topağacı Mahallesi’nde dönüşüm için düğmeye basıldı! 5 bin 500 TL'lik kira yardımı vatandaşlardan tepki çekti!

İş yeri kiraları son bir yılda yüzde 70 arttı!