08 / 05 / 2024

Konuta yatırımdan önce ihtiyaçlar belirlenmeli!

Konuta yatırımdan önce ihtiyaçlar belirlenmeli!

Doğan Grup CEO'su Erdoğan Yıldırım, "kişisel ihtiyaçlara yanıt verebilecek konut projelerine odaklanılmalı" dedi.



" İSTANBUL,  Ankara  VE İZMİR KONUT SATIŞLARINDA İLK ÜÇTE"

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; konut satışlarının en fazla olduğu şehirlerdeki gayrimenkul yatırımının altını çizen Erdoğan Yıldırım, TÜİK verilerinin de altını çizerek şunları söyledi:

"Ocak 2022 istatistiklerine göre konut satışlarında İstanbul ön sırada yer alıyor. 15 bin 110 konut satışıyla İstanbul'da, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,1 artış olduğunu söyleyebilirim. Ankara'da 8 bin 255 konur artılı oldu. Bu satışı oranladığımızda yüzde 9.3 gibi bir oran ortaya çıkıyor. İzmir'de ise 5 bin 486 konut satışı olduğu için bu oran İzmir'de bu oran yüzde 6,2."

Konuta yatırımdan önce ihtiyaçlar belirlenmeli!

"KİŞİSEL İHTİYAÇLARA DOĞRU KARAR VERİLMELİ" 

Ev alınırken dikkat edilmesi gerekilen en önemli durumun ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yıldırım, "Biliyorsunuz, kişilerin konuttan beklentileri birbirinden farklı. Kimileri tamamen konfor odaklı bir konutta yaşantısını sürdürmek ister. Kimileriyse konut yatırımında bulunarak kazanç elde etmeyi arzular. Beklentilerin birbirinden farklılık göstermesi, konut alımının da beklentilere göre şekilde değiştirmesine neden olacaktır. Bu nedenle en başından beklentinizi doğru bir şekilde belirlemeli ve kişisel ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayan konutlara odaklanmalısınız" açıklamasında bulundu. 
 


Geri Dön