27 / 04 / 2024

Konuta yüzde 15-20 zam gelecek!

Konuta yüzde 15-20 zam gelecek!

Otomotivde sektör temsilcileri fiyatların ilk etapta yüzde 5 artacağına dikkat çekiyor. Konut fiyatlarına yüzde 15-20, tüketici elektroniğine ise yüzde 10 zam bekleniyor. 2-3 ay içinde şirketler yeni maliyetlerine göre fiyatlarını revize edecek...



ZAM DALGASI GELİYOR 


17 Aralıkla başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından dolar ve Avro'da son günlerde meydana gelen ani yükselişler, oto, emlak, perakende ve elektronikte fiyatları arttıracak. 17 ARALIKTA başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından dolar ve avroda son günlerde meydana gelen ani yükselişler, birçok sektörü de olumsuz etkilemeye başladı. Şirketler yeni yıl öncesi kampanyalarla satışlarını arttırmaya çalışsa da, dolar ve avronun yükselmesiyle ürünlerine zam yapmaya hazırlanıyor. 


Bu sektörlerin başını ise otomotiv, gayrimenkul, tüketici elektroniği ve perakende çekiyor. Otomotivde sektör temsilcileri fiyatların ilk etapta yüzde 5 artacağına dikkat çekiyor. Konut fiyatlarına yüzde 15-20, tüketici elektroniğine ise yüzde 10 zam bekleniyor. 


> 'KONUTA YÜZDE 15-20 ZAM GELECEK1 Kurların son şeklinin kabul edilemez olduğunu belirten Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, gelinen noktada inşaat şirketlerinin zarara uğrayacağmı söyledi. Döviz artışının konut alacaklar için iyi bir fırsat olduğunu dile getiren Çelik, "İnşaat maliyetleri 1.70 kuruna göre yapıldı. Şimdilerde 2.10'lardayız. 2-3 ay içinde şirketler yeni maliyetlerine göre fiyatlarını revize edecek. Konuta yüzde 15-20 zam gelecek" dedi. 


I'ORTA VE DAR GELİRLİ FRENE BASTI


 Son dönemlerdeki gelişmelerden etkilenen perakende sektöründe de daralma yaşanıyor. 

Sektör temsilcileri, "Yılbaşı alışverişleri için insanların sokaklara çıkması gerekiyordu. Fakat özellikle orta ve dar gelirlilerin ciddi biçimde frene bastığını görüyoruz" diye konuştular. Teknoloji sektöründe döviz kurunun bu seyirde devam etmesi halinde ürünlerin yüzde 10 civarında zamlanması bekleniyor. Index Grup CEO'su Erol Bilecik, "Kurun bu seviyede devam etmesiyle ocak ayının üçüncü haftasında teknoloji ürünlerine yüzde 10 zam yapılması söz konusu olabilir" diye konuştu. 


Yurt Gazetesi 


Geri Dön