28 / 04 / 2024

KONUTDER'den Fatma Güldemet Sarı'ya davet!

KONUTDER'den Fatma Güldemet Sarı'ya davet!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Yoldaş bugünkü yazısında Hükümetin Eylem Planı'nda gayrimenkul sektörüne ilişkin planları ve kentsel dönüşüm uygulamalarını anlattı. İşte o yazı...



Hükümetin Eylem Planı'nda gayrimenkul sektörüne ilişkin maddeler de yer alıyor. Eylem Planı'na göre; imar artışından vergi alınması gündemde. Plana göre arsa sahipleri, arsaları üzerinde inşaat yapmaları ya da arsalannı hasılat paylaşımı modeliyle şirketlere vermeleri halinde vergiye tabi olacak. Bu uygulama arsa bulma sıkıntısı çeken sektörü daha da sıkıntıya sokacak. Sektör boş arsalar üzerine konut üretmek yerine kentsel yenileme ve dönüşüm projelerine ağırlık verecek. 


Sektörün dosyası kabarık 

Kentsel dönüşüm uygulamalarında yaşanan aksaklıklar sektörü zor durumda bırakıyor. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER), sekörün sorunlarını ve önerilerini iletmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'dan randevu talep ettiğini öğrendim. Dernek yöneticileri Bakan'dan, kentsel dönüşüm yasasının gözden geçirilmesini, kentsel dönüşüm ihtisas mahkemelerinin kurulmasını, planların ve ruhsatların müktesap hak kabul edilmesini, plan hukuku ile vergilendirme konulannın bir bütün olarak yeniden ele alınmasını isteyecek. 



Posta


Geri Dön