30 / 04 / 2024

Hükümetin Eylem Planı

Hükümetin Eylem Planı

1.8 milyon kişinin istihdam edildiği 297 OSB, yeni düzenlemelerle üretimi ve kalkınmayı hızlandıracak. Hükümetin Eylem Planı’nda OSB’lerde 21 Haziran’a kadar yapılmak üzere arsa maliyetlerini azaltacak yeni bir mekanizma kurulacak.

KONUTDER'den Fatma Güldemet Sarı'ya davet!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Yoldaş bugünkü yazısında Hükümetin Eylem Planı'nda gayrimenkul sektörüne ilişkin planları ve kentsel dönüşüm uygulamalarını anlattı. İşte o yazı...

Hükümetin kentsel dönüşüm planı hazır! Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı!

Depreme karşı dirençli şehirler için düğmeye basıldı. Dirençli Şehirler ismi verilen yeni strateji kapsamında depremin dışında küresel iklim değişikliğiyle giderek artan su stresi, sel, tarımsal kuraklık gibi afet ve etkilere karşı da kırılganlık azaltılmış olacak.

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Hükümet yeni konut kredisi kampanyası uygularsa ne olur? 

Sosyal Medya Platformu X'de Murat Ali Calman @calmanmuratali hükümetin yeni bir konut kredisi duyuracağı ile ilgili iddiaları hakkında bir gönderi paylaştı. İşte detaylar...

Bankada doları olanlara kötü haber! Ekonomist Selçuk Geçer doların nasıl düşürüleceğini açıkladı!

Ekonomist Selçuk Geçer, hükümetin dolar kuru için yeni bir planı olduğunu ve doların nasıl düşürüleceğini açıkladı. Özellikle bankada doları olanlara seslenen Geçer, bu işten en çok zararlı çıkanların onlar olacağını söyledi.

Biden, beklenen imzayı attı, hükümetin kapanması önlendi!

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısını imzaladı. Biden, “Milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizi önlemiş olduk” ifadesini kullandı.

ABD hükümeti kapanırsa ne olur? Hükümetin kapanması ne demek?

ABD hükümetinin kapanması, bütçe tasarısının onaylanmaması veya benzeri nedenlerle meydana gelebilir. Bu tür kapanmalar genellikle geçici bir süre için olur ve hükümet işlemleri tamamen durdurulmaz. Ancak etkileri ciddi olabilir. İşte detaylar...

Hükümet açıkladı: Emekli ve memur zam oranları yine yükseldi! OVP ile zam yüzde 50'ye dayandı! Şimdi maaşlara bakın

Emekli ve memur Ocak 2024 zammı kapsamında yeni bir ipucu daha geldi. Hükümetin OVP açıklamasının ardından emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları yine yükseldi. İşte kalem kalem yeni maaşlar...

Memur ve emekli memur zammında kritik viraj: Hükümet teklifini açıklayabilir

Yaklaşık 4 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan 7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Hükümetin yarın kamunun zam teklifini açıklaması bekleniyor.

Asgari ücretlilere acı haber: Hükümetin '500 Dolar' planı havada kaldı! Yeni ücret 10 Bin TL'nin altında sıkışabilir!

İşçi ve işverenler arasında 2023 Temmuz asgari ücret zammı konusunda büyük farklılıklar! İş dünyası, asgari ücretin 500 dolar alt sınırıyla belirlenmesine itiraz ediyor. Beklentiler belirsiz, yeni asgari ücret ne olacak? İşte Temmuz 2023 zammı hakkında ayrıntılar...

Fitch Ratings: Gelecek hükümetin ilk işi döviz piyasası!

Fitch Ratings, Türkiye'de seçimden sonra göreve gelecek hükümetin ilk işinin döviz piyasası risklerini yönetmek olacağını açıkladı.

İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Türkiye'de senelerdir deprem beklenen İstanbul ile ilgili de sık sık uyarılar yapılıyor. İstanbul'da deprem riski taşıyan mahalleler peş peşe açıklandı! AFAD Kırmızı Eylem Planıyla belirledi! İşte o liste...

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Hükümetin deprem sonrası planının detayları belli oldu. Şehirler taşınacak mı? Hükümetin planının detayları ortaya çıkmaya başladı?

Tapuda rayiç bedellerine hükümet el attı! Nebati, ‘Alıcı da satıcı da dikkat etsin!” uyarısı yaptı!

Tapu işlemlerinde rayiç bedellerin düşük gösterilmesi hükümetin gündemine geldi. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Nebati, tapu kayıtlarında rayiç bedellerin düşük gösterildiğini vurgulayarak, bu konuyla ilgili çok ciddi bir çalışma yaptıklarını bildirdi.

Hükümetin Eylem Planı Haberi

Hükümetin Eylem Planı

1.8 milyon kişinin istihdam edildiği 297 OSB, yeni düzenlemelerle üretimi ve kalkınmayı hızlandıracak


Hükümetin Eylem Planı’nda OSB’lerde 21 Haziran’a kadar yapılmak üzere “Arsa maliyetlerini azaltacak yeni bir mekanizma kurulacak. Tahsislere ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlenecek. Yetki karmaşası ortadan kaldırılan etkili bir yönetim yapısı oluşturulacak” sözleri verilmişti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da verilen vaatlerin zamanında yerine getirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Bu çalışmalar arasında “Yeni nesil yatırım bölgelerine yönelik mevzuat, dönüşüm için strateji belgesi ve eylem planı; yerli, yenilikçi ve yeşil standartları kapsamında tasarlanan OSB’lere düşük faizli, uzun vadeli kredi temini; nitelikli iş gücünün sağlanması; ranta izin verilmemesi; hızlı kamulaştırma için mevzuat hazırlanması” yer alıyor. Çalışmalar son aşamaya gelirken, OSB’ler de beklentilerini açıkladılar.


TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Çiftçi:


En önemli maliyet;...