01 / 05 / 2024

Konutların su faturası aylık ortalama 50 TL!

Konutların su faturası aylık ortalama 50 TL!

GROHE, Türkiye'deki su kullanım alışkanlıklarını belirlemek üzere TNS işbirliğiyle bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, içme suyu, şişe su gibi ürünlerin dahil olduğu su faturası miktarı ortalama aylık 50 TL.




Dünyanın önde gelen sıhhi tesisat üreticisi GROHE, Türkiye'deki su kullanım alışkanlıklarını belirlemek üzere TNS işbirliğiyle bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya göre, içme suyu, şişe su gibi ürünlerin dahil olduğu su faturası miktarı ortalama aylık 50 TL. Araştırma sırasında görüşülen kesimin yüzde 62'si içme suyu olarak ilk sırada "musluk suyu" kullanıyor. 

İstanbul, Ankara,  İzmir  (yüzde 74.2) ve Ege (yüzde 76) bölgelerinde içme suyu olarak ilk sırada tercih edilen su tipi ise "damacana su" olarak ortaya çıkıyor. Araştırma, tasarruflu ürünlerin kullanılmasının faturalarda büyük düşüşe yol açacağı belirtildi. 

Araştırmaya göre, evlerin sıhhi tesisatlarında kullanılan ürünlerin su tasarrufu sağlayan ürünlerden seçilmesi durumunda 4 kişilik bir ailede toplamda 189 bin 800 litre olan yıllık su tüketimi 84 bin 480 litreye düşebiliyor. 



Korkusuz


Geri Dön