02 / 05 / 2024

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Satılık konut ilanlarında tercihler yine değişti. Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor. Peki kiracısız ev avantajlı mı?



Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; “Yatırımcı kiracılı ev istemiyor” diye konuşan gayrimenkul danışmanı Yavuz Çınar, eski kiracıların ödediği rakamların, yeni kiraya göre oldukça düşük olduğunu ve tahliyenin de zor olduğunu belirtti. 

"Bu nedenle yatırım için ev alan kiracılı eve bakmıyor. Boş bir evin satışa dönmesi ortalama 2 ay ise, kiracılıda 6 ay oluyor" açıklamasında bulunan Yavuz Çınar, konutta kiracı olması halinde alıcının indirim istediğine, bu şekilde zararı telafi etmek istediğine vurgu yapıyor. Çınar, 7 milyon TL'lik konutlarda 1 milyon TL'lik indirimi zorladıklarının altını çizdi. 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Gayrimenkul danışmanı Melih Babataş ise konu ile ilgili açıklamasında, konut arayanlar için en önemli kriterlerden birinin de evin kullanım durumu olduğuna vurgu yaparak, "Geçmişte ev kiracılı ise avantaj sayılır ve böyle devam edelim denilirdi. Ama bugün eski kiracıların piyasa koşullarına göre düşük bedel ödemesi ve tahliye davalarının uzun yıllar alması tercihleri değiştirdi" ifadelerini kullandı. 

Özellikle kiracısız konut arandığının belirtildiğini dile getiren Babataş, kiracılı konut soran olmadığına dikkat çekerek "Kiracıların bir kısmı da durumu suiistimal ediyor. Eskiden kiracı taşınırken 20-30 bin lira taşınma masrafı veriliyordu. Bugün artık ödediği toplam kiradan fazla para talep edenler var" açıklamasında bulundu ve örneğin, Cihangir’de bir kiracının evden çıkmak için 600 bin TL isteyebildiğini aktardı. 

Konutta artık ‘kiracısız ev’ aranıyor! Yatırımcılar kiracısı hazır evlerden vazgeçti! 

Bir başka emlak danışmanı Görkem Çelikbilek ise kiracılı konutlarda, pazarlık paylarının yükseldiğine vurgu yaptı ve açıklamasında "Alım yapacak kişi kendi de kiracıysa ve alacağı eve yerleşmek istiyorsa zaten kiracılı mülke yanaşmıyor. Yatırım için alan da ‘içinde kiracı ile ben uğraşacağım’ diyerek indirim talep ediyor" diye konuştu. 

Gayrimenkul danışmanı Oğuz Aktaş ise konutun fiyatını, konumunu beğenen alıcı adaylarının kiracılı olduğunu öğrenince vazgeçtiğinin altını çizerek, müşterilerin fiyatı, konumu ve deprem güvenliğini sorduğunu dile getirdi. 

"Peşinden gelen ilk soru ise ‘kiracılı mı’ oluyor. Eski kiracının kötü niyetli ise 2-3 yıl uğraşacağını biliyor ve vazgeçiyor. Kimi ev sahipleri de düşük kira bedeli yüzünden satmak istiyor" diyen Aktaş, konutun değerinin 10 milyondan fazla olduğunu, kiracının 4 bin TL ödediğini ve davalık olduğunu; bu nedenle de ‘Satıp kurtulmak istiyorum’ dediğini söyledi. 

Alıcı bulmasının zor olduğuna dikkat çeken Aktaş, bu noktada da yüzde 15-20’ye varan indirimlerle iknanın devreye girdiğini belirtti. 

TOKİ İstanbul arsa kuralarında son dakika! Kura sonuçları peş peşe açıklandı! TOKİ arsa kura sonucu nasıl öğrenilir?

Prof. Dr. Naci Görür'den peş peşe deprem açıklaması: İstanbul'da can kaybı yaratacak bina sayısı 90 bin! 

Depremin 50. gününde Adıyaman'da 53 bin 830 konutun temeli atıldı!


Geri Dön