01 / 05 / 2024

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.



KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt’un konutta KDV indirimi ve sektör beklentileriyle ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımı da şöyle:

"KDV İNDİRİMİNİN SEKTÖRE SİHİRLİ DEĞNEK ETKİSİ YAPMAYACAĞI AÇIK"

“Konutta KDV indirimi kime avantaj sağlayacak? En baştan söyleyelim: KDV düzenlemesi üst gelir grubu konut alıcısına yaradı! 150 metrekareden büyük konutlarda kademeli vergilendirmeye geçildi. Lüks konutlarda net bir şekilde KDV indirilmiş oldu!

Fiyatlar düşer mi? Net alanı 150 metrekarenin altındaki konutun KDV oranı her yerde yüzde 1’den, 8’e çıktı. Anadolu’da konut fiyatları artacak. Büyükşehirlerdeki emlak rayiçli KDV uygulaması kalkmış oldu. Yüzde 1 KDV oranına tabi konut yapılacak arsa kalmayan İstanbul’a iyi haber yok.

Sektör canlanır mı? KDV indiriminin sektöre sihirli değnek etkisi yapmayacağı açık. Eğer sektör hareketlensin, konut fiyatları düşsün isteniyorsa, inşaat maliyetlerindeki girdilere ait yüzde 18’lik KDV oranı düşürülmeli.

Dar ve orta gelirliye müjde var mı? Maalesef yok. Dar ve orta gelir grubunun ev sahibi olması için sosyal konut yapımı finansal ve vergisel olarak desteklenmeli.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön