11 / 05 / 2024

Konya bilim merkezi olacak!

Konya bilim merkezi olacak!

Tahir Akyürek, Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezinin, planetaryum, gözlem evi, sergi alanları, toplantı salonları ve idari merkezlerle, Konya'nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olacağını söyledi.




Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezinin, planetaryum, gözlem evi, sergi alanları, toplantı salonları ve idari merkezlerle, Konya'nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olacağını söyledi.
Akyürek, yapımı son aşamaya gelen Türkiye'nin TÜBİTAK destekli bilim merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Konya'nın artık bilimin de merkezi haline geldiğini belirten Akyürek, eğitim ve bilim şehri olan Konya'nın bu yönünü taçlandıran bir esere, Büyükşehir Belediyesi olarak imza attıklarını ifade etti.
Bahçe düzenlemesinin yapılmasıyla, binanın tamamlanma aşamasına geldiğini anlatan Akyürek, şunları kaydetti: a bir milyon ziyaretçi çekeceklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi, planetaryum, gözlem evi, sergi alanları, toplantı salonları ve idari merkezlerle, Konya'nın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olacak" dedi.
"Türkiye'nin uluslararası standartta ilk bilim merkezini Konya'ya kazandırıyoruz. Şimdi  Ankara  yolunda merkeze uygun yol, tretuvar ve refüj düzenlemesi yapılıyor. Aynı zamanda şehir içinden bilim merkezimize kadar bisikletle ve yürüyüş yoluyla ulaşımı da gerçekleştirmiş oluyoruz. Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi, planetaryum, gözlem evi, sergi alanları, toplantı salonları ve idari merkezlerle, Konyamızın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olacak. Merkez, inşaat aşamasından itibaren Türkiye çapında büyük ilgi gördü. Yılda bir milyon ziyaretçi çekeceğini düşündüğümüz bilim merkezi, gelen ziyaretçi sayısının artmasını ve Konya'nın bilimle birlikte daha fazla anılmasını sağlayacak. Öğrencilerle bilime ve teknolojiye meraklı vatandaşların istifade edebileceği anıtsal bir eseri Konya'ya kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."
"BİLİM ARENASINDA TÜRKİYE'NİN DE SEMBOLÜ OLACAK"
Bilim merkezinin aynı zamanda diğer bilim merkezlerine de kaynaklık oluşturacağını vurgulayan Akyürek, merkezin bilim arenasında Türkiye'nin de sembolü olacağını kaydetti.


Yeni Akit

Geri Dön