01 / 05 / 2024

Konya Borsa Köprülü Kavşağı trafiği rahatlatacak!

 Konya Borsa Köprülü Kavşağı trafiği rahatlatacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden Borsa Köprülü Kavşağı’nın bölgedeki trafikte büyük bir rahatlama sağlayacağını söyledi...



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Adana  Çevre Yolu üzeri Ticaret Borsası önünde yapımı devam eden köprülü kavşak inşaatında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu ve daire başkanları ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Akyürek, Borsa Kavşağı’nın bölgedeki trafikte büyük bir rahatlama sağlayacağını dile getirdi.


Köprülü kavşağın yapıldığı bölgede bir saatte her yöne geçen taşıt sayısının yaklaşık 20 bin olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Buraya yapılan yatırım kısa sürede kendini finanse edecektir. Yaklaşık 15 milyon TL’ye mal olacak kavşak, kullanan insanlarımız burada beklemeyeceği için kendini finanse edecek, adeta Konya insanına katkı olarak geri dönmüş olacak” dedi.


Konya’nın en önemli köprülü kavşaklarından birinin inşa edilmekte olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Kazı mesafesi 650 metre, açıklığı 22 metre, kazık yüksekliği 18 metre olan köprülü kavşak hem Adana Yolu, hem Antalya Yolu ve  Ankara  Yolu istikameti gidecek olan sürücülere büyük kolaylık sağlayacak, hem de galericilerin oradan sanayi bölgesine gidecek hemşehrilerimizin de sinyalizasyonsuz doğrudan gitmesini sağlayacak olan Konya’mızın önemli kavşaklarından biridir” diye konuştu.


Başkan Akyürek, zeminde su çıktığı için inşaata ilaveler yapıldığını, drenajı ve temelinde bir takım teknikler uygulandığını da sözlerine ekledi.


Konya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön