04 / 05 / 2024

Konya'da kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Konya'da kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Karatay Belediyesi öncülüğünde 21'inci toplu konut hamlesi olarak geçtiğimiz aylarda kurulan 504 hanelik Akkent Siteleri'nin temel atma töreni gerçekleştirildi, yapılacak konutlar hem estetik hem depreme dayanıklı olacak




Kentsel dönüşümün merkezi konumundaki Karatay'da 504 hanelik Akkent Siteleri'nin temeli atıldı. Belediye Başkanı Hançerli, "Toplu konutlarla modern, planlı kentleşme sağlıyoruz" dedi Konya'nın merkez Karatay ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediliyor. Karatay Belediyesi öncülüğünde 21'inci toplu konut hamlesi olarak geçtiğimiz aylarda kurulan 504 hanelik Akkent Siteleri'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Toplu konut çalışmalarıyla örnek bir belediyecilik sergilediklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, "Karatay'ı modern bir ilçe görünümüne kavuşturmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İlçede düzenli şehirleşme açısından modern, her türlü sosyal donatıya ve çevre düzenlemesine sahip toplu konut alanlarıyla planlı kentleşmeyi sağlamaktayız" şeklinde konuştu. 


Yeni kurulacak olan 504 hanelik Akkent Siteleri'nin 71 bin 500 metrekare alanı kaplayacağını belirten Başkan Hançerli, "Her konutta olduğu gibi Akkent Siteleri'nde de en son teknoloji neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız. Yapacağımız bu konutlar hem estetik olacak hem de statik manada depreme dayanıklı olacak" şeklinde konuştu. 


Sabah


Geri Dön