06 / 05 / 2024

Konya'da köy sayısı 583'e düştü!

Konya'da köy sayısı 583'e düştü!

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Hadim ilcesine bağlı Ağaçcı köyünün tüzel kişiliğinin sona erdirilmesiyle ilgili kararın kabul edildiğini belirterek, Konya'nın köy sayısının 583'e düştüğünü kaydetti...



İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Hadim ilcesine bağlı Ağaçcı köyünün tüzel kişiliğinin sona erdirilmesiyle ilgili kararın kabul edildiğini belirterek, Konya'nın köy sayısının 583'e düştüğünü kaydetti İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı toplantıları Vali Muammer Erol'un katılımıyla başladı.
Ağustos ayını tatil yaparak geçiren İl Genel Meclisi üyeleri, Eylül ayının ilk oturumunda Ramazan Bayramı" nda görüşmedikleri için önce bayramlaştılar, ardından bazı gündem maddelerini görüşüp karar bağladılar.
Daha önce görüşülüp karara bağlanan Ağaçcı köyü ile ilgili kararın İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğim ifade eden İl Genel Meclisi Başkam Ali Selvi, Hadım ilçesine bağlı Ağaçcı köyünün tüzel kişiliğinin sona erdınlmesiyle ilgili kararın kabul edildiğim belirtti. Selvi, Ağaçcı köyünün mahalle olmasıyla Konya'nın köy sayısının 583"e düştüğünü kaydetti.
HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI İl
Genel Meclisi üyelerine seslenen Vali Muammer Erol, Vah Aydın Nezih Doğan, İl Genel Meclisi Başkanı Alı Selvi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz'ın birlikte yaptığı icraatların takdir edilmesi gerektiğim söyledi. İl Genel Meclisi üyeleriyle uzun süreli bir mesai paylaşmı yapamayacaklarım vurgu yapan Vah Erol, Mart sonuna kadar Meclis üyeleriyle beraber çalışacaklarını ifade etti.
İl Özel İdaresi durumunun da önümüzdeki dönemde netlik kazanacağını dile getiren Vah Erol, "Seçilmek veya atanmak önemli değil. Herkes elinden gelenin en güzelim ortaya koymalı. Bu bizim sorumluluğumuz. Konya'da el ele, gönül gönüle çalışalım Ardımızda güzellikler bırakalım" dedi.
YENİKENT KÖYÜNE 40 TL'LİK ÖDENEK Vali Erol'un Meclis'i ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ah Selvi de, "Van'a atanan Vah Aydm Nezih Doğan ile bir çok projenin altına imza attık. İnşallah Vah Erol ile de güzel projelerin altma ıınza atarız. Meclis olarak Vah Erol'a her türlü desteği sağlayacaklarını ifade eden Selvi, amaçlarııım Konya'ya hizmet olduğunu kaydetti. Ayrıca Mechs'te Karatay Erenler Mahallesinde bulunan imar planında orta öğretim alanı olarak belirlenen 6 bin 520 metrekarelik arsada hissesi bulunan Zeynep Çiylez, hissesini Milli Eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere, İl Özel İdaresi ne şartlı bağışı görüşüldü ve kabul edilerek karara bağlandı. Karatay Ovakavağı beldesi eski ilkokulunun genel onarımında kullanılmak üzere gönderilen 40 bm TL ödeneğin, Yenıkent köyü eski ilkokulunun balam ve onarımında kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılması da görüşüldü ve kabul edilerek karara bağlandı. Meclis'in Eylül toplantıları 3 Eylül Sah günü saat 10:00 da gerçekleştirilecek oturumla devam edecek.
KERİM ATICI İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Mecllsl'n açılış oturumuna Katılan Vali Muammer Erol'a bir tablo hediye etti.

Konya Yenigün

Geri Dön