27 / 05 / 2024

konya köy sayısı

konya köy sayısı

İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Hadim ilcesine bağlı Ağaçcı köyünün tüzel kişiliğinin sona erdirilmesiyle ilgili kararın kabul edildiğini belirterek, Konya'nın köy sayısının 583'e düştüğünü kaydetti...

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Kadıköylüler: Söğütlüçeşme AVM-Gar projesi 'kazanım' değil, rant projesidir!

Bazı Kadıköy sakinleri Söğütlüçeşme'de hayata geçirilen Söğütlüçeşme AVM-Gar projesine karşı ‘kazanım’ değil, kent suçudur, rant projesidir" diyerek tepki gösterdi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Türkiye'de elektrikli otomobil sayısında büyük artış! 9 ayda 3,5 katına çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de elektrikli otomobil sayısı, kullanımı artan Togg'un da katkılarıyla 2023 yılının 9 aylık döneminde 3,5 katına çıkarak, eylül sonu itibarıyla 51 bin 219'a çıktı.

Otomotiv piyasasında alışılmadık artış! Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir yılda yüzde 86,2 arttı!

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan sıfır otomobil sayısı 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 86,2 oranında, toplam taşıt sayısı yüzde 110,6 oranında arttı. Ocak-ağustos ayları arasında trafiğe kayıtlar 804 bin 993’ü otomobil olmak üzere toplam 1 milyon 525 bin 213 adeti buldu.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Küresel piyasalarda neler oluyor? ABD’de açık iş sayısında tarihi düşüş yaşanıyor! Hemen bakın!

ABD'de JOLTS Açık İş Sayısı, Temmuz ayında 8 milyon 827 bin ile Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti. Asya borsaları Çin’in faiz indirimine gideceği beklentisiyle yükselişe geçti.

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de yüzde 33,2 azaldı: 1 yılda yaklaşık 400 bin yabancı geldi, 140 bin Türk gitti! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2022'de 399 bin 643 yabancı uyruklu Türkiye'ye göç ederken, 139 bin 531 Türk vatandaşının da yurt dışına göç ettiği belirlendi. Türkiye'ye göç edenlerin sayısı 2022'de, 2021'e kıyasla yüzde 33,2 azaldı.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

konya köy sayısı Haberi

konya köy sayısı
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Hadim ilcesine bağlı Ağaçcı köyünün tüzel kişiliğinin sona erdirilmesiyle ilgili kararın kabul edildiğini belirterek, Konya'nın köy sayısının 583'e düştüğünü kaydetti İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı toplantıları Vali Muammer Erol'un katılımıyla başladı.
Ağustos ayını tatil yaparak geçiren İl Genel Meclisi üyeleri, Eylül ayının ilk oturumunda Ramazan Bayramı" nda görüşmedikleri için önce bayramlaştılar, ardından bazı gündem maddelerini görüşüp karar bağladılar.
Daha önce görüşülüp karara bağlanan Ağaçcı köyü ile ilgili kararın İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edildiğim ifade eden İl Genel Meclisi Başkam Ali Selvi, Hadım ilçesine bağlı Ağaçcı köyünün tüzel kişiliğinin sona erdınlmesiyle ilgili kararın kabul edildiğim belirtti. Selvi, Ağaçcı köyünün mahalle olmasıyla Konya'nın köy sayısının 583"e düştüğünü kaydetti.
HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI İl
Genel Meclisi üyelerine seslenen Vali...