02 / 05 / 2024

Konya'da stüdyo daire patlaması yaşanıyor!

Konya'da stüdyo daire patlaması yaşanıyor!

Konya'da Son dönemlerde patlama yaşayan stüdyo daireler, şehrin çeşitli semtlerine giderek yayılıyor. Özellikle Sancak, Bosnahersek, Yazır gibi mahellerde her 3 binadan bir tanesi stüdyo dairelerin bulunduğu bina..



Yapıldığı ilk sıralarda öğrenciler tarafından tercih edilen, fakat farklı kişilerce talep gören stüdyo daireler şehre giderek yayılmaya başladı. Uzmanlar, Bosnahersek, Sancak, Yazır gibi mahallelerde artış gösteren stüdyo dairelerin haddinden fazla yapıldığını, daire sisteminin Türk aile yapısına uygun olmadığını söylüyor


Son dönemlerde patlama yaşayan stüdyo daireler, şehrin çeşitli semtlerine giderek yayılıyor. Özellikle Sancak, Bosnahersek, Yazır gibi mahellerde her 3 binadan bir tanesi stüdyo dairelerin bulunduğu bina. Karatay'da ve Meram da da bazı mahallelere stüdyo daire inşa edildi. Ağırlıklıklı olarak öğrenciler tarafından tercih edilen stüdyo daireleri ihtiyar aileler de tercih ediyor. 1 artı sıfır ve 1 artı bir şeklinde yapılan dairelerin tercih edilmesindeki en önemli etken ise, dairelerin kullanışlı olması ve makul rakamlar ile satılıp, kiralanması. Stüdyo dairelerin artışı hakkında gazetemize bilgiler veren Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altunay, stüdyo dairelerde patlama yaşandığını, dairelere aşırı talebin olduğunu belirtti. Stüdyo dairelerin ağırlıklı olarak öğrenciler ve yaşlı çiftler tarafından tercih edildiğini ifade eden Altunay, son dönemlerde stüdyo dairelerin haddinden fazla yapıldığını ifade etti. Stüdyo dairelerin Bosnahersek, Sancak ve Yazır Mahalleleri'nde yoğunluk oluşturduğunu dile getiren Altunay, bu semtlerin Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi'ne yakın olmasından ve imara uygun olmasından dolayı tercih edildiğini belirtti.


TÜRK AİLE YAPISINA UYGUN DEĞİL


Stüdyo dairelerin Türk aile yapısına uygun olmadığını belirten Altunay, “Stüdyo daireler süistimal edilebiliyor. Birçok kişi gayri ahlaki olarak stüdyo daireleri kullanıyor. Ama öğrenci ve aileler kullandığı zaman bu dairelerin yaygınlaşmasında hiçbir sıkıntı olmaz. Zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da stüdyo daireler için bir takım sınırlandırmalar getirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın aldığı karara göre, 27 metrekareden küçük ve 1 artı sıfır stüdyo daire artık yapılamıyacak. Ayrıca en az 8 metrekarelik bir yatak odası bulunacak” diye konuştu. Binaların satışları ve kiralanması hakkında da bilgiler veren Altunay, “Stüdyo daireler 400 ila 600 TL arasında kiralanabiliyor. Satış fiyatları ise 49 bin ila 115 bin TL arasında değişiyor. Fiyatlar dairenin genişliği, donanımı ve bulunduğu semte göre belirleniyor” dedi.



Merhaba


Geri Dön