29 / 04 / 2024

Konya'ya yapılacak olan Diş Hastanesi'nin ihalesi 14 Kasım'da yapılıyor!

Konya'ya yapılacak olan Diş Hastanesi'nin ihalesi 14 Kasım'da yapılıyor!

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya'ya yapılacak Diş Hastanesi hakkında; "14 Kasım'da ihalesi yapılacak olan hastanemizin Konyamıza ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim." diye konuştu..



AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya'da yapılacak Diş Hastanesi ihalesinin 14 Kasım'da gerçekleştirileceğini bildirdi. 

Baloğlu, açıklamasında, Sağlık Bakanlığının Konya dahil 29 ili sağlık bölgesi olarak belirlemesinden sonra her bölgeye Diş Hastanesi statüsü tanındığını belirtti. Konya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin fiziki mekan yetersizliği sebebiyle yeni bina ihtiyacına bağlı olarak bakanlığın bu yeni planlamasının ardından arsa arayışına başlandığını ifade eden Baloğlu, şunları kaydetti: "Hazine ve belediye arsaları üzerinde yapılan incelemeler sonucu Konya'ya yakışır bir diş hastanesi için en uygun yerin Selçuklu Belediyesine ait Real Alışveriş Merkezi'nin kavşağının bir köşesinde bulunan arsa olduğuna Sağlık Bakanlığımızın incelemeleri sonucunca karar verilmiştir. İl Genel Meclisimiz tarafından 3 sene üst üste kararı alınan ve il özel idaremiz tarafından ihaleye çıkılan binanın bütçesi için Selçuklu Belediyesi ve İl Özel İdaresi katkıda bulunmuş, geri kalan bütçe ise Sağlık Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. Bu hastanemiz 60 ünit, 5 yatak, standartlara uygun genel anestezi ünitesi ve ameliyathane, modern klinikler, lokal ameliyathaneler, toplamda 6 adet radyoloji ünitesi, ferah bekleme salonları, merkezi gaz, klima, aspirasyon ve ısıtma sistemleri ve bir çok farklı birimi ile Konya ve çevre illere hitap edecek son derece modern bir diş hastanesi olacaktır. 14 Kasım'da ihalesi yapılacak olan hastanemizin Konyamıza ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim." (Konya'nın Sesi)


Konya nın Sesi


Geri Dön