27 / 04 / 2024

Kopenhag'a inşa edilecek cami için imar planı hazırlanacak!

Kopenhag'a inşa edilecek cami için imar planı hazırlanacak!

Kopenhag Belediyesi, yeni cami projesine yeşil ışık yaktı. KOPENHAG Belediyesi İmar Komisyonu oy birliği ile yeni cami projesi için Norrebro semtinde yeni imar planı hazırlanmasına onay verdi.



KOPENHAG Belediyesi İmar Komisyonu oy birliği ile yeni cami projesi için Norrebro semtinde yeni imar planı hazırlanmasına onay verdi. İslam inanç Toplumu'nun Tomsgaardsvej ve Dortheavej caddeleri köşesinde cami olarak kullanılan eski fabrika binasını yıkarak yerine modern cami inşa etmek için yaptığı müracaatını değerlendiren imar Komisyonunun 11 üyesi oy birliği ile yeni camiye yeşil ışık yaktı. Yeni caminin projesini hazırlayan Danimarkalı Mimar Henning Larsen, belediyenin kararını sevinçle karşıladıklarını belirterek, "Eski fabrika binası yıkılarak yerine modern bir cami ve kültür binası inşa edilecek. Bina, Norrebore semtine bambaşka bir görünüm kazandıracaktır" dedi. 

Kopenhag Belediyesi imar ve Çevre Sorumlusu Morten Kabell, tüm komisyon üyelerinin bölgede imar değişikliğine evet demesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yeni cami inşaatına yeşil ışık yakmakla. 

İslam İnanç Toplumu'nun projesi önündeki engel aşılmış oldu. Kopenhag, çok çeşitliliğe örnek bir şehirdir ve tüm inanç ve kültürlere yer vardır. Hennig Larsen'in mimarisi ile şehrin unutulan bölgesi yeni ve modern bir görünüme kavuşacaktır" diye konuştu. 

Komisyondan geçen projenin 15 Ağustos tarihinde belediye meclisinde görüşüleceği ve oylamaya sunulacağı bildirilirken imar komisyonunda üyesi bulunmayan aşırı sağ Danimarka Halk Partisi'nin meclis üyesi Cari Christian Ebbesen plana karşı çıkacaklarını söyledi. 

Christian Ebbesen, "Şayet göçmenlerin ve mültecilerin toplumumuza uyumunu istiyorsan onları camiye göndermek değil, camilerden uzak tutmamız gerekiyor" dedi. 



Yeni Devir


Geri Dön