28 / 04 / 2024

Koray GYO Liberte projesinin değeri 530 milyon TL oldu! 

Koray GYO Liberte projesinin değeri 530 milyon TL oldu! 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Liberte projesine ilişkin gayrimenkul değerleme raporu yayımlandı. Peki Liberte projesinin değeri ne kadar oldu? 



Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bağımsız bölüm satışı hakkında açıklama yaptı. 

Koray GYO, 1 Aralık 2022'de inşaat yapı ruhsatı alınan, İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 131 ada 4 parsel (10.144,84 m2) arsa üzerinde inşa edilecek Erikli Evleri Projesi'nin ilk etabı olan ve toplam inşaat alanı 22 bin 119,71 metrekare arsa sahipleri ile paylaşım sonrası Koray GYO'da kalan bağımsız bölümler için gayrimenkul değerleme raporu hazırlandı. 

Ayrıca, Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş. ile Koray GYO arasında 2 Ocak 2023'te yapılan Liberte Projesi İnşaat Taahhüt Sözleşmesine istinaden tesis edilen müteahhitlik ilişkisince Koray Yapı'nın doğan hakediş bedeli alacağının şirketimiz tarafından "Erikli Evleri" projesinin ilk etabı olan "Liberte" projesinden gayrimenkul ile ödeme yapılmasına, 75,65 metrekare büyüklükte 1 adet bağımsız bölümün KDV hariç 6 milyon 930 bin 694 TL'ye (KDV dahil 7 milyon TL) Koray Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş ‘ye devredilmesine karar verildi. 

Koray GYO Liberte projesinin değeri 530 milyon TL oldu! 

Koray GYO Liberte projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon olmak üzere farklı konut tipleri bulunuyor. Toplam 118 adet konut ile 8 adet dükkanın bulunduğu Liberte'nin tamamlanma süresi inşaat ruhsatının alınmasından itibaren 30 ay olarak belirtildi. 

Koray GYO Liberte projesi, Kemerburgaz Yolu (D-20)’na 850 metre, İstanbul Havalimanı’na 15 kilometre ve
Eyüpsultan Belediyesi’ne 20 kilometre kuş uçuşu mesafede hayata geçiriliyor. 

Projenin yakın çevresinde boş arsa, ticari yapılar, konut projeleri, günlük ihtiyaçların karşılanması için restoran, market gibi alışveriş mekânları yer alıyor. 

Liberte projesinin maliyet yaklaşımına göre ve Koray Gyo A.Ş. hissesine düşen mevcut piyasa değer toplamı 325 milyon 410 bin TL olarak açıklandı. 

Projenin net bugünkü değerinden Koray GYO A.Ş. hissesine düşen değer 520 milyon 918 bin TL şeklinde belirlendi. 

Otoskop 2  İzmir  projesinin inşaatı başlıyor! 479 konutluk yeni proje!

Asce GYO Gaziantep Şahinbey projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!

Referans Beylikdüzü'nde teslimler bu yılın ilk yarısında! 

Polat Holding'ten Macaristan'a 200 konutluk yeni proje geliyor!


 


Geri Dön