28 / 04 / 2024

Polat Holding'ten Macaristan'a 200 konutluk yeni proje geliyor!

Polat Holding'ten Macaristan'a 200 konutluk yeni proje geliyor!

Macaristan'daki yeni yatırımları için düğmeye bastıklarını söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, ülkede 3. bir gayrimenkul projesi daha inşa edeceklerini dile getirdi.



Türkiye'nin dışında Macaristan'da inşa ettiği konut projeleriyle de adından sık sık söz ettiren Polat Holding, Macaristan'da hayata geçireceği yeni projesi için de düğmeye bastı.

Macaristan'da basın mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştiren Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ve Ege Seramik ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat, yurt içi ve yurt dışında büyüme planlarını tek tek anlattı. Türkiye ekonomisiyle ilgili değerlendirmeler yapan Adnan Polat, daha önce enflasyonun yüzde 100'lerin üzerine çıktığını ve bunu düşürmenin belli kuralları olduğunu söyledi. Açıklamasında onları uygulayıp sabırlı oldukça da bu enflasyon kontrol altına alınacağını söyleyen Adnan Polat, "Bakan Mehmet Şimşek'in dediği gibi rasyonel ve gerçekçi uygulamalara gitmek gerekli. Bu süreçte de biz iş insanlarının tedbirli olması ve sırtına taşıyabileceği kadar yük vurması gerekiyor" dedi.

Açıklamasında "Biz tedbirli gitmek istiyoruz." diyen Adnan Polat, "Öyle çılgınlar gibi büyümelerin peşinde değiliz. Halen 650-700 bin metrekare inşaat projemiz var. Büyük risklere girmiyoruz" diye konuştu.

Polat Holding ten Macaristan a 200 konutluk yeni proje geliyor!


AVRUPA'DAKİ KARARGAHIMIZ

Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre yaptığı açıklamada Macaristan'ı Avrupa'daki karargahları olarak konumladıklarını dile getiren Adnan Polat, "Burada büyümeyi sürdüreceğiz. Konut projeleri ve enerji ile ilgili olarak İngiltere, Almanya,  Yunanistan, Hollanda, Sırbistan ve Romanya için de görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Yurt dışındaki ilk gayrimenkul projesi olan Duna Pearl'ü Budapeşte'de 75 milyon Euro yatırım bedeliyle inşa eden Polat Holding, bu alanda ülkenin önde gelen yabancı yatırımcıları arasında bulunuyor. Yaklaşık olarak 45 bin metrekarelik bir alanda konut, otel ve mağazaların yer aldığı karma bir proje olarak planlanan projede, 193 konutun dışında işletmesini Accent Hotel Management'ın yaptığı 105 odalı bir Four Points by Sheraton oteline de yer veriliyor. Yine Polat Holding'in bir başka projesi olan City Pearl de Özaltın Holding ve Nurol Holding gayrimenkul yatırım ortaklığı ile 250 bin metrekare alanda tam 300 milyon Euro yatırım bedeliyle inşa ediliyor. 
Projede yer alan konutların ilk fazı bu sene sahiplerine teslim edilirken, 2. fazı da 2025'te sahiplerine teslim edilecek.

3. PROJE YOLDA

Yaptığı açıklamada Macaristan'da da konut kredilerinin bir dönem yükseldiğini dile getiren Adnan Polat, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yaşanan bu süreçte halk da frene basmıştı. Fakat faizlerin düşüş göstermeye başlaması, satışları da olumlu bir şekilde etkiliyor. Ayrıca ülkede Golden Visa süreci de sürüyor. Projemize başta Çinliler ve Türkler olacak şekilde başka ülkelerden de büyük bir ilgi var. Golden Visa'nın satışlara yararı olacağını düşünüyoruz." 

Söz konusu ülkede 3. bir gayrimenkul projesi daha inşa edeceklerini belirten Polat kardeşler, "Projeyi inşa edeceğimiz arazi ülkede bulunan dünyanın en büyük 2. sinagogunun olduğu yerin yanında bulunuyor. Burada da diğerleri gibi prestijli bir proje inşa edeceğiz. Toplam 200 konut planlıyoruz" diye konuştu.

 

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Kentsel dönüşüm uzmanından çarpıcı açıklama: 'Vatandaş bile bile lades diyor!'

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 


Geri Dön