29 / 04 / 2024

Kordsa Global inşaat sektöründe büyüyecek!

Kordsa Global inşaat sektöründe büyüyecek!

KORDSA Global CEO'su Cenk Alper, ana iş kolları olan lastik dışında, kompozit ve inşaatta büyüme stratejisi izleyeceklerini belirterek; bu kapsamda Avrupa ve Amerika'da kompozit alanında satın almalar planladıklarını söyledi.



KORDSA Global CEO'su Cenk Alper, ana iş kolları olan lastik dışında, kompozit ve inşaatta büyüme stratejisi izleyeceklerini belirterek; bu kapsamda Avrupa ve Amerika'da kompozit alanında satın almalar planladıklarını söyledi. Alper, Endonezya'daki yeni yatırımlarında iplik alanında tam kapasiteye ulaşmaları nedeniyle, tesiste önümüzdeki yıllarda kapasite artışına gidebileceklerini belirtti. 


YÜZDE 20 PAZAR PAYI HEDEFİ 

Kompozitte ana hedeflerinin havacılık, uzay sanayi olduğunu belirten Alper'in verdiği bilgiye göre, hafif bir malzeme olan kompozit metal işlevi görürken; hafifliği nedeniyle araçlarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Alper, ana iş kolları konumundaki lastik sektöründe ise, yeni ürünlerin toplam ciroda yüzde 8-9 seviyesinde olan payını önümüzdeki 5 yılda yüzde 20'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kordsa Global ilk 9 ayda 1.35 milyar lira gelir, 185 milyon lira da EBITDA elde etti. Şirketin net kârı ise 74.8 milyon TL oldu.

 

PARİTEDE DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORUZ 

Marjlardaki güçlü iyileşmeye karşın, pazar koşulları nedeniyle gelirlerin aynı oranda artmadığına dikkat çeken Alper, "Yıl sonu için ciro artışı tahminimizi değişen pazar koşullarından dolayı yüzde 10-20 bandından 5-15 bandına çekiyoruz. EBITDA büyüme tahminimizi yüzde 25-35 olarak koruyoruz" dedi. 


Gelecek yıl için bütçe ve büyüme hedeflerini henüz netleştirmediklerini belirten Alper, buna karşı hammadde fiyatları ve paritede büyük bir değişiklik beklemediklerini; bu nedenle pazar dinamikleri açısından bu seneye benzer bir yıl öngördüklerini söyledi.


Milliyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


LASTİK, inşaat ve kompozit güçlendirme şirketi Kordsa Global, 2015 finansal sonuçlarını açıkladı 2015'te esas faaliyet kârını bir önceki yüa göre yüzde 59 artıran şirketin net kârı 116.4 milyon liraya yükseldi. Kordsa Global CEO'su Cenk Alper, 2015'in sadece finansal anlamda değil, Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki çalışmaların karşılığım aldıkları önemli bir yıl olduğunu söyledi. Alper, "Bugün dünya genelindeki patent sayımızı 245'e çıkardık. Yeni ürünlerden elde ettiğimiz ciromuz 2015 yılı itibarıyla 52 milyon dolara ulaştı" diye konuştu. 


Sözcü



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme sektörünün güçlü oyuncusu Kordsa Global, 2015 finansal sonuçlarını açıkladı. Verilen bilgiye göre şirketin net kân yüzde 23 artarak 116,4 milyon liraya çıktı. Faaliyet kârı ise yüzde 59 arttı. Sabancı Holding Sanayi Grup Başkam Mehmet Pekarun, son yıllarda lastik güçlendirme pazarındaki gücünü Asya Pasifik yatırımı ile güçlendiren şirketin, yaptığı yeni yatırımların geri dönüşünü almaya başladığını vurguladı. Şirketin cirosu ise yüzde 10,6 artarak 1,7 milyar lirayı geçti. 


Bugün


Geri Dön