27 / 04 / 2024

Körfez Belediyesi Hizmet binası hizmete açıldı!

Körfez Belediyesi Hizmet binası hizmete açıldı!

Körfez Belediyesi Hizmet Binası, Körfez Belediyesi önü battı-çıktı köprülü kavşak ve Körfez Belediyesi Otoparkı'nın resmi açılışı dün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımı ile yapıldı...



Körfez Belediyesi Hizmet Binası, Körfez Belediyesi önü battı-çıktı köprülü kavşak ve Körfez Belediyesi Otoparkı'nın resmi açılışı dün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımı ile yapıldı. Açılış törenine; Vali Ercan Topaca, Büyııkşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büytıkşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygiin, Ilyas Şeker, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tııncel, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık ve çok sayıda davetli katıldı. 


DAĞINIK HİZMET VERİYORDUK

Program 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere ilk olarak sözü alan Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, "50 yıllık bir mazisi olan Körfez Belediyesi, faaliyetlerini çok değişik mekanlarda göstermiştir. Bu durum hiç kuşkusuz hizmette dağınıklığa sebep veriyordu. Burası Milli Emlak'tan belediyemize tahsis edilmiştir. Bu bakımdan hizmet binasının inşasına karar verdik. Başta bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


HİZMETTE BÜTÜNLÜK OLUŞTU 

Pehlivanın ardından sözü alan Karaosmanoğlu, "Bugüne kadar halkımızın bütün ihtiyaçlarını önem sırasına göre gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonraki dönem kentimiz için bir milat. Kente fayda açısından Kocaeli artık yeniden yazılmaya başladı. Hizmetlerde bütünlük oluştu. Şehir planı yapmadan hiçbir şey yapmak mümkün değil. Önce planlama yapacağız. Planlama yapılmadan hiç bir şey olmaz. Uygulama imar planları köylerimizin neredeyse bitmek üzere. Okul lazımsa o bölgemize okul yapıyoruz. Hepsi halkımıza hizmet yapmak anlamında yapılıyor" dedi. 


EN ÖNEMLİ SORUN ULAŞIM 

Vali Topaca ise, "Ulaşım ilçemizde en önemli sorunlar arasında yer alıyor. Buna yerel yönetimlerinde katkısı şarttır. Normalde bu alt geçit yapılmasaydı kimse başkanımıza neden yapmadın diyemezdi. Fakat o her şeyi toparladı ve bizlere yardımcı oldu. Körfez'de yapılan derslik sayısı sadece 120'yi aşmıştır. Burada açacağımız yaklaşık 90 derslik daha var. Bunların hepsi belli bir işbirliği ile yapılan şeylerdir" diye konuştu. 


GIPTA İLE BAKILIYOR 

Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bakan Ergün, "Biz bir hizmet kadrosuyuz. Nedeni ise ülkemizin gerçekten hizmete ihtiyacı var. Birçok ülkede bizden daha iyi olan yerler olduğunu gördük. Çok şükür son 10 yıl içinde öle bir toparlandı ki ülkemiz herkes bize gıpta ile bakıyor. Ne kadar şükretsek azdır. 

Türkiye değişirken değişimin içinde bulunduk. Geçtiğimiz 10 yıl içinde yapılan hizmetin daha fazlası şehrimizde de yapılacak. Aynı anda birçok projeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı. 


Körfez Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni hizmet binası ve diğer 3 projenin resmi açılışı dün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımı ile gerçekleşti. Vali Ercan Topaca, "Ulaşım ilçemizde en önemli sorunlar arasında yer alıyor" dedi.  Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi hep birlikte kesildi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Halkımızın bütün ihtiyaçlarını önem sırasına göre gerçekleştiriyoruz" dedi.  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Biz bir hizmet kadrosuyuz" dedi. 


Tuğçe Kanyılmaz/Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi


Geri Dön