15 / 05 / 2024

Körfez turizmi yeni heyecanlar kazanacak!

Körfez turizmi yeni heyecanlar kazanacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı açıklamada " Edremit Körfezi alternatif turizme çok açık. Belediyemizin de yatırımlarıyla yeni bir heyecan geliyor " dedi.




Edremit Turizm İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Nevzat Ergün ve yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Uğur, "Edremit Körfezi alternatif turizme çok açık. Belediyemizin de yatırımlarıyla yeni bir heyecan geliyor" dedi.

Ziyarete ETİD Başkanı Nevzat Ergün, Başkan Yardımcısı Ali Canlı, dernek sekreteri Fatih Yılmaz, üyeler Volkan Şimşirkaya ve Hıdır Bulgak katıldı. Ergün, körfezde turizmin canlandırılması için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini, Başkan Ahmet Edip Uğur'un körfezle ilgili projelerini beğendiklerini ve desteklediklerini söyledi. 


Uçak seferi istiyorlar

Ergün, "Edremit'e bir liman projesinin uygulanmasını istiyoruz. Uğur'un Balıkesir'le ilgili 2023 vizyonunu içeren projelerde körfeze de büyük önem ve ayrıcalık verdiğini memnuniyetle izliyoruz. Cazibeli yatırımlar bekliyoruz. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı'na Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan iki özel firmaya ait uçak geldi. Ancak turizmciler, Atatürk Havalimanı'ndan da THY seferi istiyor" diye konuştu. 


'Çalışmalar sürüyor'

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, turizmcilerin bu isteklerini dinledikten sonra gerekeni yapacaklarını ifade etti. Başkan Uğur, turizmcilere körfez sahilinde yapılacak iskelelerle deniz taşımacılığının başlayacağını, bu projeleri en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmaların yoğun şekilde sürdüğünü anlattı. 


Turizm paneli düzenlenecek

Nevzat Güner ve yönetim kurulu üyeleri, Edremit Turizm İşletmecileri Derneği olarak önümüzdeki aylarda Edremit körfezinde geniş kapsamlı bir turizm paneli düzenleyeceklerini, bunun için gerekli çalışmaların ve hazırlıkları sürdürdüklerini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u da onur konuğu ve konuşmacı olarak bu panele davet etti. Turizmciler, Kaz Dağları'na teleferik projesi, Körfez Ray projesi ve liman, köprü ve yollar, sahil düzenlemeleri gibi körfez bölgesindeki diğer projeleriyle dikkat çeken Başkan Uğur'a teşekkür etti. Başkan Uğur da, dernek yöneticilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. 



Yeni Asır


Geri Dön