01 / 05 / 2024

Korktuğumuz başımıza geldi! Enflasyonda tırmanış devam edecek!

Korktuğumuz başımıza geldi! Enflasyonda tırmanış devam edecek!

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, TÜİK'in açıkladığı yüzde 93,53 üretici enflasyonu ve ENAG'ın bulduğu yüzde 114,17 enflasyon oranını "Korktuğumuz hiperneflasyon başımıza geldi" başlıklı yazısında ele aldı.



Dünya'dan Şeref Oğuz enflasyon oranları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oğuz'un kaleme aldığı haberde, geçen yıl, yıllık enflasyon olarak bulunan oranların artık aylık olarak bulunduğuna dikkat çekerek , ''Görünen o ki enflasyon, başka doruklarda, başka iklimlerde şekilleniyor ve bu hiç iyi bir şey değil" ifadelerine yer verdi.

Enflasyonda tırmanışın süreceğini ifade eden Oğuz, hükümetin yeni ekonomi politikasına ilişkin şunları kaydetti: ''Bu nasıl bir politikadır ki cari fazla diye yola çıkıyor, cari açık rekoru kırıyorsunuz. Bu nasıl stratejidir ki düşük faiz diye yola çıkıyor, 4 ayda 500 baz puan indiriyorsunuz ama kredi faizi ve diğerlerinde rekorlar kırıyorsunuz? Burada yolunda gitmeyen şeyler var. Hem de çok fazla şeyler.

Korktuğumuz başımıza geldi! Enflasyonda tırmanış devam edecek! 

Düşük faiz yüksek kur stratejisi, kur korumalı mevduat desteği ve tüm yan tedbirlere rağmen enflasyonu bırak düşürmeyi, zıvanadan çıkardı ve 3 haneye doğru koşturdu. Kitleleri 'enflasyon daha da yükselir' algısına getiren bu 'strateji (!)' ekonomiye daha ne maliyetler yükleyecek, bilinmez. Yine de yılsonu benim tahminim; baz etkisi, yaz etkisi dahil; %80 civarında olacağıdır. Bu bile gerçekleşse, öpüp başına koy.''

Goldman Sachs: Türkiye'de enflasyon Şubat'ta yüzde 50'yi aşacak!

Nureddin Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak!

Enflasyon rakamları öncesi bunlara dikkat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor...

Milyonerlerin serveti kur kriziyle katlandı!

Dolar ve euroda son rakamlar!

Gram altında kritik seviye! Bu eşik aşılırsa...

Kripto paralar borsalarla dans ediyor! Bitcoin riskli bir yatırım mı?

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön