05 / 05 / 2024

Korkunç rakam! Tam 400 milyon fatura...

Korkunç rakam! Tam 400 milyon fatura...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın açıkladığı verile göre Ocak-Eylül 2021 döneminde Türkiye genelinde ödenmeyen fatura sayısının 400 milyonu aştığı ifade edildi.



CHP İzmir Milletvekili Kılıç ise Dönmez’in yanıtını şöyle değerlendirdi:

“AKP iktidarı her ay zamlanan elektrik ve doğalgaz faturalarını sadece izlemekle yetinmiş, hiçbir önlem almamış, vatandaşları bu borçları ile baş başa bırakmıştır. Bu işler öyle masa başında oturarak, sağa sola nutuk atarak, ‘doğalgaz bulduk’ gibi söylemlerle olmuyor. Sokağa çıksınlar, esnafların ve vatandaşın halini görsünler. Türkiye’nin dört bir yanında yaptığımız saha çalışmalarında gördük ki esnaf bütün kışı ısıtıcı açmadan soğukta, bütün yazı da klima açmadan sıcakta geçiriyor. Tasarruf etmek için lamba yakmıyor. Kirasından fazla elektrik faturası ödüyor.”

DESTEKLER YETERSİZ

Kılıç ayrıca, “Devletin, Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı adı altında ödediği 103 lira ila 206 lira arasında değişen ve Doğalgaz Tüketim Desteği adı altında iki taksitte ödediği 450 lira ila 1150 lira arasında değişen tutarlarla bu sorunun çözüldüğünü zannediyorlar ancak sorunu sadece halının altına süpürüyorlar” dedi.

Korkunç rakam! Tam 400 milyon fatura...

Editörün Notu: Bu haber 14 Ağustos 2022, saat 20.31'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 94 kuruş, euro 18 lira 28 kuruş, altının gramı ise bin 38 TL değerindedir.

"Şimdi almayın" diyen İslam Memiş, gram altın için tarih paylaştı!

Ekonomist Remzi Özdemir borsada olacakları 1 gün önceden tek tek açıkladı!

Selçuk Geçer'den doların gidişatına ilişkin tarihi uyarı! 70 TL'yi görebilir


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön