29 / 04 / 2024

Koru Florya'da dinamik ya da elegan tasarım tercihleri mevcut!

Koru Florya'da dinamik ya da elegan tasarım tercihleri mevcut!

Koru Florya projesinde ev sahipleri iç mimarlar tarafından hazırlanan dinamik ya da elegan dairelerden birine karar vererek evine taşınacak



Aydınlı, Metal Yapı Konut, Arke ve Vizyonlife ortaklığının  TOKİ  işbirliğiyle Florya'da hayata geçirdiği KoruFlorya projesi, ev sahiplerine iki tarz iç mimariden birini seçme şansı veriyor.

Ev sahipleri "dinamik" ve "elegan" olmak üzere iki farklı tarzdan birini seçerek evlerine karar veriyor. Kreatif Mimarlık ve Selim Cengiç'in imzasını taşıyan projede evlerin bulunduğu lokasyon kadar iç mimari çözümleri da dikkat çekiyor. Cengiç, Türk aile yaşantısına uygun detayların sıkça görülebildiğini söyleyerek "Konutun ana giriş alanından itibaren, ziyaretçinin kullanabildiği ve sadece evde yaşayanların kullanabildiği alanlar ayrıştırıldı. Bu ayrımları düşeyde ve yatayda seçtiğimiz malzemelerle organize ettik. Örneğin konuta girdiğinizde antre, mutfak ve misafir ıslak hacmi sert zemin malzemesiyle döşenmiş durumda, diğer alanlar ise döşeme farklılıklarıyla diğerlerinden ayrıldı. Banyo, misafir gibi alanları ifade eden 'ıslak hacim' açısından da KoruFlorya çevredeki birçok projeden oldukça fazla alana sahip. Her evde mutlaka ayrı bir misafir ıslak hacimi var. Ayrıca her konutta ütü ve çamaşır için servis odaları tasarladık" diye konuştu.

Cengiç, "KoruFlorya'ya baktığımız zaman, burada 20'li yaşlarda insanlar da yaşayacak, 40'lı yaşlarda insanlar da, 60'lı yaşlarda insanlar da... Dolayısıyla öyle bir sistem kuralım ki hangi yaşta olursa olsun herkes kendisine uygun tarzda bir ev bulabilsin dedik" dedi. Projede dinamik konseptte tasarlanan dairelerde yalın ve modern detaylara sahip tasarımlar; beyaz, bej, gri renk tonları ile ceviz, beyazlatılmış meşe ve gri meşe ahşap kaplamalarla birlikte kullanıldı. Elegan konseptte ise şık ve modern ama klasik detaylara sahip birbiriyle uyumlu tasarımlar; beyaz, bej ve vizon renk tonları ile ceviz, doğal meşe ve venge ahşap kaplamalar tercih edildi. Florya'da inşaatı süren KoruFlorya, 298 lüks konut ve iki katlı AVM'den oluşuyor. Florya'nın son büyük projesi olma özelliğini taşıyan projede "aile rezidans" konseptiyle 3+1'den 7+2'ye kadar değişen toplam 52 farklı daire tipi bulunuyor.

Sabah


Geri Dön