28 / 04 / 2024

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 11 ilde meydana gelen deprem bölgesine özel olarak girişimcilik desteği limitleri arttırıldı. İşte detaylar...



Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından deprem bölgesindeki işletmelerin faaliyetlerine hızla dönmesi için yeni bir çalışma paketi devreye alındı. 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Türkiye'de meydana gelen depremden etkilenen illere özel olarak girişimcilik desteği limitleri arttırıldı. 

Söz konusu desteklerden, resmi kurumlarca iş yerleri, acil yıkılacak, ağır hasarlı ya da tamamen yıkılmış olarak belirlenen işletmelerin faydalanacağı bildirildi. 

KOSGEB ten girişimcilere 750 bin TL lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

Bu işletmelerin bundan önce KOSGEB desteklerinden yararlanıp yararlanmadığına bakılmaksızın Geleneksel Girişimci Destek Programı ve İleri Girişimci Destek Programı kapsamında destekleneceği de ifade edildi.

Geleneksel Girişimci Destek Programı kapsamında işletmesini kuran girişimcilere 130 bin TL'ye kadar geri ödemesiz destek sağlanacağı, istihdam için 100 bin TL, kuruluş giderleri için 20 bin TL, girişimcinin ya da
çalışan personelin alacağı sertifika için 10 bin TL'ye kadar desteği kullanabileceği kaydedildi.

Peki, KOSGEB 750 TL desteği kime verecek? İşte detaylar...


Geri Dön