13 / 05 / 2024

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 11 ilde meydana gelen deprem bölgesine özel olarak girişimcilik desteği limitleri arttırıldı. İşte detaylar...



İLERİ GİRİŞİMCİLERE 750 TL DESTEK!

Öte yandan KOSGEB, İleri Girişimci Destek Programı çerçevesinde işletmesini kuran girişimcilere de toplamda 750 bin liraya kadar geri ödemesiz destekten yararlanabileceğini açıkladı.

Makine-teçhizat ve yazılım giderleri için 600 bin TL, sağlayacağı istihdam için 100 bin TL, mentorlük, danışmanlık ve işletme koçluğu için 20 bin TL, kuruluş giderleri için 20 bin TL, girişimcinin veya çalışan personelin alacağı sertifika için 10 bin TL'ye kadar destek sağlanacak.

KOSGEB ten girişimcilere 750 bin TL lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

Yaşanan deprem felaketinden sonra bölgedeki işletmelerin 2023 yılı borçlarıyla afette yaşamını yitiren işletmecilerin tüm borçlarını silme kararı veren KOSGEB, Acil Destek Kredisi Programı ile işletmelerin ölçeklerine ve hasar durumlarına bakarak 1,5 milyon TL'ye kadar finansman imkanı sağladı.

Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile KOBİ'lere ve esnafa 300 bin TL'ye kadar geri ödemesiz konteyner desteği başlatırken işletmelere, konteyner başına 30 bin TL olan destekten 10 konteynere kadar faydalanma hakkı getirdi.

Ayrıca 75 bin TL'lik Afet Dönemi İşletme Desteğini başlatarak işletmelerin bakım, personel, tadilat, onarım, ham madde, teçhizat, malzeme donanım gibi giderlerinin karşılanmasını planladığını kaydetti.

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Altın fiyatları tepetaklak oldu! Altının efendisi İslam Memiş tarih verdi! Bu tarihten sonra altın gaza basacak!


Geri Dön